Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Charles wil 'gebroken beloften' rechtzetten

11 januari 2021 · Leestijd 2 min

Prins Charles komt maandag met een herstelplan van ruim 8 miljard euro om de "gebroken beloften" met betrekking tot het milieu recht te zetten. Verschillende grote bedrijven hebben zich aangesloten bij het initiatief van de Britse troonopvolger, die zich al zo'n vijftig jaar inzet voor milieukwesties.

Met zijn plan hoopt de prins van Wales een einde te maken aan decennia van onvervulde afspraken over het milieu. Daarmee wil hij "onze kinderen en kleinkinderen de toekomst geven die ze verdienen", schrijft The Daily Mail naar aanleiding van het document dat de prins verspreidde.

"Om onze toekomst te garanderen, hebben we geen andere keuze dan elke dag te laten tellen - en die moet vandaag beginnen", vervolgt hij. Daarom ging hij om de tafel met verschillende bedrijven, zoals Bank of America, Heathrow Airport en AstraZeneca, om met hen afspraken te maken over het groener maken van het bedrijf.

Elk bedrijf dat zich bij het initiatief voegt, moet zich wijden aan het investeren in natuurlijk kapitaal, zoals het verminderen van emissies, het herstellen van de biodiversiteit en het stimuleren van duurzame economische groei.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

banner_duurzaam_leven.png
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--