Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Citytrip naar Londen? Geen bezoek aan Buckingham!

12 mei 2020 · Leestijd 2 min

De zomeropenstelling van Buckingham Palace gaat dit jaar niet door. Dat heeft de Royal Collection Trust, die de openstelling van het paleis regelt, dinsdag bekendgemaakt. Ook Clarence House, de Londense residentie van prins Charles, en Frogmore House bij Windsor Castle zijn deze zomer niet open voor het publiek.

De Royal Collection Trust laat in een verklaring weten dat de organisatorische uitdagingen om de bezoekersstromen door de paleizen te leiden terwijl fysiek afstand moet worden bewaard vanwege de coronacrisis, te groot zijn om op te lossen. Mensen die al kaarten hadden gekocht, kunnen hun geld terugkrijgen.

Het besluit kwam niet geheel als een verrassing. Britse media hadden er de afgelopen dagen al op gespeculeerd. Het was altijd dringen en aanschuiven in de staatsievertrekken tijdens de bezoekdagen. Afstand bewaren was nooit mogelijk en Clarence House is daarnaast nog veel kleiner.

Paleis Noordeinde

Vorige maand vertelde Jemima Rellie, directeur van de Royal Collection Trust, nog dat ze erop rekende het paleis te kunnen openen. Sinds 1993 is het paleis tijdens het vakantieverblijf van koningin Elizabeth in Schotland toegankelijk voor bezoekers. Die betalen entree en van dat geld kan de Queen een belangrijk deel van haar kunstschatten onderhouden.

Het Nederlandse hof heeft nog niets laten weten over de mogelijke zomeropenstelling van Paleis Noordeinde. Dat trekt veel minder publiek dan Buckingham Palace, maar heeft ook veel minder ruimte om bezoekers te herbergen. Zeker als die anderhalve meter afstand moeten bewaren.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--