Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Condoleances voor de emir van Koeweit

5 oktober 2020 · Leestijd 3 min

Prins Charles is afgereisd naar Koeweit om het land te condoleren met het verlies van de 91-jarige leider Sjeik Sabah Al Ahmad Al Sabah. De echtgenote van de sultan van Oman, sayyida Ahad, is zondag ook op condoleancebezoek geweest in Koeweit.

Charles op bezoek in Koeweit voor condoleance

Charles_Koeweit.jpg

De 71-jarige prins van Wales vloog zondag naar de golfstaat om daar mede namens de koningin zijn medeleven te betuigen.

Eerder liet koningin Elizabeth via Twitter al weten het overlijden van de emir erg te betreuren. "Ik heb zijn vriendschap met het Verenigd Koninkrijk en zijn gedenkwaardige staatsbezoek in november 2012 zeer gewaardeerd", schreef ze. "Hierbij mijn oprechte condoleances. Ook betuig ik mijn medeleven aan de bevolking van Koeweit."

De emir van Koeweit overleed dinsdag in een Amerikaans ziekenhuis, waar hij sinds juli onder behandeling was. Zijn jongere broer, de 83-jarige kroonprins Nawaf, werd woensdag aangesteld als de nieuwe emir van het land.

Lees verder onder de foto.

Sultan van Oman stuurt ook echtgenote naar Koeweit

De echtgenote van de sultan van Oman, sayyida Ahad, is zondag ook op condoleancebezoek geweest in Koeweit. Dit naar aanleiding van het overlijden afgelopen week van emir sjeik Sabah, die dinsdag op 91-jarige leeftijd stierf in een Amerikaans ziekenhuis. Sultan Haitham was zelf donderdag al naar Koeweit gevlogen.

'De achtenswaardige dame', zoals het staatspersbureau van Oman de vrouw van sultan Haitham omschreef, 'heeft een kort bezoek gebracht aan de zusterstaat Koeweit om condoleances en deelneming te betuigen aan de vrouwen van de koninklijke familie en de bevolking van Koeweit.' Volgens de bekendmaking werd sayyida Ahad vergezeld door 'vrouwen uit de koninklijke familie, en andere Omaanse vrouwen met een hoge officiële status.'

Het was voor het eerst sinds het begin van het rouwbeklag in Koeweit dat melding werd gemaakt van vrouwelijke bezoekers. Tot nu toe waren het alleen emirs, kroonprinsen, presidenten en andere hooggeplaatste mannen die met omvangrijke, geheel mannelijke delegaties, naar Koeweit kwamen om hun deelname te betuigen aan de nieuwe emir sjeik Nawaf.

Die ontving zondag in de daartoe speciaal ingerichte koninklijke lounge van het koninklijke vleugel van het internationale vliegveld onder meer emir Mohammed van Dubai en emir-vader Hamad van Qatar. Het Omaanse vrouwengezelschap liet zich daar niet zien. Die had elders een ontmoeting.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--