Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Constantijn en Laurentien hebben ook iets te vieren!

17 mei 2021 · Leestijd 2 min

Het is maandag niet alleen een feestelijke dag voor koningin Máxima. Ook voor prins Constantijn en zijn vrouw Laurentien is het een bijzondere dag. Het paar trad precies twintig jaar geleden in het huwelijk. Op 17 mei 2001 gaven Constantijn en - toen nog - Laurentien Brinkhorst elkaar het jawoord.

Burgerlijk_huwelijk_Constantijn_en_Laurentien.jpg

Toch viert het stel het meestal niet op 17 mei. Twee dagen later trouwden de twee namelijk pas officieel voor de kerk, dus die dag wordt meestal aangehouden als de 'echte' feestdag, zo vertelde Laurentien eerder.

Meestal staat 17 mei in het teken van de verjaardag van koningin Máxima, maar die feestelijkheden staan ook dit jaar vanwege de coronamaatregelen op een laag pitje. Eerder vertelde Máxima dat ze de activiteiten van het weer liet afhangen.

Lees verder onder de foto.

Laurentien en Constantijn traden op 17 mei 2001 in Den Haag in het burgerlijk huwelijk. Dat gebeurde in de Oude Raadzaal in Den Haag. Na de plechtigheid in de zaal stond het stel de pers te woord. Prins Constantijn had geen last van de zenuwen, want "we hoeven alleen maar ja te zeggen".

De kerkelijke inzegening van hun huwelijk vond op zaterdag 19 mei plaats in de Grote Kerk in Den Haag. Prinses Laurentien straalde op deze dag in een bruidsjapon van het Belgische modehuis Natan.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--