Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Constantijn heeft veel geleerd van zijn dochters

23 december 2020 · Leestijd 2 min

Prins Constantijn is er trots op dat zijn dochters Eloise en Leonore niet op hun mondje zijn gevallen. "Mijn dochters zijn behoorlijk geëmancipeerd. Dat vind ik alleen maar leuk. Ik vind het mooi als ze voor hun eigen mening opkomen en daar fel in zijn", zegt de prins, die pleit voor meer gendergelijkheid in het bedrijfsleven, in een interview met Innovation Origins.

Constantijn, die ook vader is van zoon Claus, was niet gewend aan een gezin waarin vrouwen in de meerderheid zijn. "Ik kom zelf uit een jongensnest. Gelukkig heeft mijn vrouw mij al voor de geboorte van onze kinderen flink voorbereid hoe het is om met een vrouw samen te leven. Als je met alleen maar jongens opgroeit, is dat een hele andere omgeving. Dat hele competitieve, van elkaar behalve verbaal ook fysiek bevechten. En daardoor problemen helemaal niet uitspreken."

Door met meer vrouwen om te gaan heeft de prins beter geleerd te praten. "Ik denk dat ik dat geleerd heb toen er meer vrouwen in mijn leven kwamen: dat je dingen moet uitspreken en je emoties moet delen. Dat je complimenten moet geven, en niet alleen maar denken maar het ook zeggen. Dat soort dingen waren wij vroeger thuis niet zo gewend. Dat heb ik dus echt moeten leren."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--