Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Constantijn neemt het op voor start-ups

25 maart 2021 · Leestijd 2 min

Grote ondernemingen en overheden denken nog altijd te makkelijk over start-ups, maar dat is onterecht. Dat zei prins Constantijn woensdag tijdens de presentatie van start-ups die aan een groeiprogramma van ABN AMRO mee mogen doen.

Volgens de prins, die sprak als ambassadeur van start-uporganisatie Techleap, verandert de techsector de wereld en staan kleine bedrijfjes daarbij vaak aan de basis. Hij wees in zijn toespraak naar het succesverhaal van betalingsbedrijf Adyen. Dat werd in 2006 opgericht en ging in 2018 naar de beurs waar het bedrijf inmiddels miljarden waard is. "Groter dan alle Nederlandse banken samen", aldus Constantijn.

Silicon Valley in de Verenigde Staten is volgens de jongste zoon van prinses Beatrix nog altijd een voorbeeld voor start-ups in Nederland. "Nergens heb je meer succesvolle bedrijven, start-ups, talent en geld beschikbaar zo dicht bij elkaar", zei Constantijn, die in Nederland nu wel een dergelijke situatie ziet ontstaan. "Succesvolle ondernemers steken nu geld in nieuwe bedrijven, maar het blijft ook belangrijk om over de grenzen heen te blijven kijken."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--