Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Constantijn over start-upbusiness: 'Ik hoop op een omslag'

22 december 2020 · Leestijd 2 min

Door de coronacrisis hebben met name veel startups het zwaar gehad, weet ook prins Constantijn. De broer van koning Willem-Alexander zag als speciaal gezant van TechLeap hoe jonge bedrijfjes worstelden om overeind te blijven. Toch is hij positief over de overlevingskansen.

"Er zijn natuurlijk sectoren die niet herstellen omdat er nu bijvoorbeeld eenmaal geen evenementen zijn. Sommige bedrijven konden wel een switch maken naar een andere business. Zij hebben dus heel goed geluisterd naar hun klanten en ze vervolgens een ander product aangeboden.", zegt hij in een interview met Innovation Origins.

De coronacrisis is volgens Constantijn een kantelpunt, maar mensen moeten zich wel zelf inzetten om verandering te bewerkstelligen. "Ik denk dat degenen die wel vooruit willen, succesvoller zullen zijn dan degenen die achter blijven lopen", meent Constantijn.

Omslag

Daarbij moet er volgens Constantijn nog wel een omslag worden gemaakt in de systematische manier van werken. "Ik er heb minder vertrouwen in dat die systeemveranderingen met diezelfde snelheid doorgevoerd kunnen worden", zegt hij over het eerder genoemde kantelpunt. "Ik denk dat we daarin nog behoorlijke asymmetrische ontwikkelingen zullen zien, en dat mensen die vooruitlopen tegengewerkt zullen worden."

"Gelukkig hebben we in Nederland wel een hele dynamische economie, en hebben wij de laatste jaren een start-upecosysteem opgebouwd van zo’n 10.000 bedrijven", vervolgt hij. "Je merkt ook dat er op verschillende niveaus wordt ingezet om die doorbraaktechnologieën te faciliteren. Ik hoop dat daar voldoende dynamiek en flexibiliteit zit om de omslag te maken."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--