Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Corona domper voor prinses Aiko van Japan

29 februari 2020 · Leestijd 1 min

De laatste maand op de middelbare school krijgt voor prinses Aiko van Japan een ander verloop dan gedacht nu de Japanse premier Shinzo Abe alle scholen in het land opdracht heeft gegeven de deuren te sluiten. Dit om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.

Dat betekent voor de dochter van keizer Naruhito en keizerin Masako dat ze alleen nog op 21 en 22 maart op de Gakushuin-middelbareschool voor meisjes, wordt verwacht. Op de eerste datum wordt de plechtige uitreiking van het diploma geoefend, die een dag later plaatsvindt. De scholieren en hun meekomende familie is gevraagd bij die gelegenheid mondkapjes te dragen. Prinses Aiko (18) begint in april met een studie Japanse taal en letterkunde aan de Gakushuin-universiteit, waaraan haar middelbare school is verbonden. Voor Aiko's neefje prins Hisahito (13) betekent de maatregel dat hij tot 6 april niet de aan de Ochanomizu-universiteit verbonden juniorhighschool hoeft.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--