Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Coronavirus dichtbij koninklijke familie

27 februari 2020 · Leestijd 2 min

Het coronavirus komt steeds dichterbij, ook voor de Britse koninklijke familie. Een aantal leerlingen van de school van prins George (6) en prinses Charlotte (4) is naar huis gestuurd vanwege het coronavirus. Ze zitten thuis in quarantaine nadat ze symptomen van het virus vertoonden, zegt een woordvoerder van de school tegen de krant Independent.

De Thomas Battersea-school waar het kroost van prins William en Catherine les krijgt, zegt dat het de risico's net als alle andere scholen "heel serieus" neemt en daarom deze maatregel heeft genomen. De vier leerlingen waren onlangs teruggekomen van een vakantie naar Noord-Italië. In het gebied zijn meerdere mensen besmet met het coronavirus. "We hebben momenteel een klein aantal leerlingen dat getest wordt op het virus. Tot de uitslag bekend is, moeten zij - op advies van de overheid - thuis blijven", laat een woordvoerder van de school weten.

De ouders van alle kinderen zijn middels een brief op de hoogte gesteld van de thuisquarantaine. "We hebben regelmatig contact om ervoor te zorgen dat belangrijke informatie wordt verspreid. Uiteraard geven we geen commentaar op specifieke gevallen."

Tindalls op vakantie in Italië

Mike en Zara Tindall maken zich geen zorgen nadat ze onlangs vakantie vierden in het noorden van Italië waar het coronavirus is opgedoken. De oudste dochter van prinses Anne en de oud-rugbyinternational hebben geen klachten en hoeven daarom niet in thuisquarantaine, heeft een woordvoerder van het stel laten weten aan Hello Magazine.

Die benadrukt bovendien dat de twee de richtlijnen van de Britse overheid volgen. Mike en Zara waren vorige week samen met hun kinderen Mia en Lena op vakantie in Bormio in de regio Lombardije, waar de uitbraak van het virus is geconcentreerd. De meeste van de 352 besmettingen zijn vastgesteld in Lombardije en de regio Veneto.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--