Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Coronavirus treft gezin prins Laurent

8 mei 2020 · Leestijd 2 min

Het gezin van de Belgische prins Laurent is getroffen door het coronavirus. Zijn vrouw Claire heeft in maart het coronavirus opgelopen. Dat vertelt de prins, de jongere broer van de Belgische koning Filip, aan de Vlaamse krant Het Nieuwsblad.

De Belgische prins Laurent heeft donderdag in een gesprek met de Vlaamse krant Het Nieuwsblad verteld dat het zijn echtgenote prinses Claire was die in maart het coronavirus heeft opgelopen. Dat was levensbedreigend omdat Claire (46) sinds zes maanden eveneens een niet nader benoemde slepende ziekte heeft, waarover de jongere broer van koning Filip voor het eerst vertelde. "Het is heel zwaar voor ons. Ik moet goed voor mijn vrouw zorgen."

"Zes maanden geleden werd ons gezin getroffen doordat Claire zwaar ziek werd, een slepende ziekte zoals dat heet. Daarbovenop liep ze in maart ook corona op", aldus de duidelijk bezorgde Laurent.

Het was een zeer gevaarlijke combinatie. "Dat komt omdat het immuunsysteem van mijn vrouw enorm verzwakt is", zei de prins, die twee medisch specialisten dankte voor hun goede zorgen. Het coronavirus is verslagen en met de andere ziekte gaat het iets beter. "De kwaal werd in een vroeg stadium ontdekt. De behandeling is voorbij. We moeten nu afwachten en hopen dat het goedkomt. Ik hoop het zo."

Laurent en zijn vrouw Claire hebben drie kinderen. Het gezin is heel voorzichtig, zegt hij. "We komen alleen buiten om te sporten, en dat met mondmasker en handschoenen."

Laurent werd in 2014 in een kunstmatige coma gehouden na een longontsteking, maar zegt niet bang te zijn. "Als u moet doodgaan, moet u doodgaan."

De prins wordt gezien als het zwarte schaap van de Belgische koninklijke familie, mede vanwege een reeks schandaaltjes.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--