Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dít is hoe Amalia haar verjaardag gaat vieren

6 december 2020 · Leestijd 2 min

Bij de koninklijke familie staat de komende week geheel in het teken van de verjaardag van prinses Amalia. Dat zei koningin Máxima desgevraagd in een gesprek met het ANP. Haar oudste dochter wordt maandag zeventien jaar.

De festiviteiten worden bepaald en beperkt door de geldende coronaregels, zo maakte de koningin duidelijk. "Het is bekend wat mogelijk is. Per dag mogen drie mensen op bezoek komen. Daar moeten we ons aan houden." Maar er hoeft volgens Máxima niet te worden geloot.

"We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen. Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia", vertelde de koningin. Dat beleid heeft echter wel consequenties voor Amalia's zusjes Alexia en Ariane. "De anderen mogen niemand meebrengen."

"Het is wat het is", aldus Máxima opgewekt. "Je moet roeien met de riemen die je hebt en we maken er het beste van. Het wordt zeker een happening voor de hele familie."

Wel vlag uit, maar geen cadeaus

Voor de verjaardag gaan maandag bij de overheidsgebouwen de vlaggen uit en dat voorbeeld kunnen burgers volgen. Brieven en verjaardagskaarten kunnen naar paleis Huis ten Bosch worden verstuurd, maar de Koninklijke Marechaussee mag daar aan het hek niets aannemen. Dit uit veiligheidsoverwegingen.

Degenen die de prinses van Oranje toch een tekening, geschenk of bloemen willen geven, kunnen terecht aan de achterkant van paleis Noordeinde. De beveiliging daar is wel ingericht op het ontvangen van bijvoorbeeld pakketten en bloemen. Daar is namelijk een scanapparaat. Wel moet rekening worden gehouden met de geldende coronaregels.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--