Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Daar is 'ie! Dé bordesfoto van kabinet-Rutte IV

10 januari 2022 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander heeft maandagochtend het vierde kabinet van Mark Rutte beëdigd. In de Balzaal van Paleis Noordeinde legden eerst de ministers, en daarna de staatssecretarissen de eed of belofte af. Tot slot was daar de welbekende foto op het bordes.

Bordesfoto_langwerpig.jpg

Na afloop feliciteerde de koning alle ministers en staatssecretarissen met de beëdiging. Hij wenste iedereen "veel wijsheid en gezondheid in het zware ambt dat u te doen staat".

De ministers die tot aan het einde van de rit ook in de ministersploeg van kabinet-Rutte III zaten, werden niet nog eens beëdigd. Het gaat om Mark Rutte, Wopke Hoekstra, Carola Schouten en Hugo de Jonge. Staatssecretarissen werden wel opnieuw beëdigd, ook als zij al staatssecretaris waren. Nieuwe ministers die aan het einde van Rutte III ook al het staatssecretariaat onder zich hadden, werd wel gevraagd opnieuw de eed of de belofte af te leggen.

Tijdens de bordesscène waren sirenes, fluitjes en toeterende auto's te horen. Dit lawaaiprotest, tegen het huidige coronabeleid, was eerder aangekondigd op sociale media. Rondom het paleis was veel politie aanwezig. Bijna tien maanden lang was het vorige kabinet, gestoeld op dezelfde vier coalitiepartijen, demissionair. Rutte IV heeft wel weer volle slagkracht.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--