Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag 6: Slavernijverleden en beschermde zeegebieden op Curaçao

3 februari 2023 · Leestijd 2 min

In de ochtend bezoekt het Koninklijk gezelschap Landhuis Knip, op de voormalige plantage waar Tula in 1795 de slavenopstand startte. Zij bekijken een voorstelling over de opstand en spreken met nazaten van tot slaaf gemaakten. Aansluitend brengen zij een bezoek aan Hofi Mango, een voormalige suikerplantage dat nu een natuurpark is, waar onder meer een hoveniersopleiding is opgezet.

‘s Middags wonen de Koning, Koningin Máxima en de Prinses van Oranje op het strand van Cas Abao een presentatie bij van de Sea Turtle Conservation en Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) over beschermde zeegebieden en het behoud van de schildpaddenpopulatie.

Ter afsluiting van het bezoek aan Curaçao vindt in de avond een ‘Tumba Muziekconcert’ plaats met carnavalsoptredens op het Brionplein. De avond wordt georganiseerd ter ere van wijlen Boy Dap, die als de koning van de Tumba wordt beschouwd, een dans- en muziekstijl die zijn oorsprong vindt in Afrika.

ANP-462079220

ANP/RVD

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--