Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dag 9: Koningspaar en Amalia spelen spelletjes met geëmotioneerde ouderen

7 februari 2023 · Leestijd 2 min

De tweede dag van het bezoek aan Sint-Maarten staat voor prinses Amalia en het koningspaar dinsdag flink in het thema van flora en fauna. De Oranjes gaan op vogelexpeditie, bezoeken schooltuintjes en gaan langs een liefdadigheidsinstelling.

De dag begint voor het koningspaar en de prinses bij een vogelexpeditie en een bezoek aan Fort Amsterdam, een voormalig fort op het Nederlandse gedeelte van Sint-Maarten. Ook gaat het gezelschap salie planten, naar een wetenschapsbeurs over het hergebruik van plastic zwerfafval en bezoeken ze schooltuintjes.

ANP-462311282

Spelletjes met ouderen

Later op de dag is het gezelschap spelletjes gaan spelen met ouderen en mensen met een beperking. De koning pakte een flexibele stok en sloeg ermee op de tafel, waarop virtuele eieren geprojecteerd werden die kapotgeslagen moesten worden. Eén van de bewoners, de 80-jarige Silvia, raakte na afloop van het bezoek geëmotioneerd en noemde het "geweldig" dat ze de Oranjes mocht ontmoeten.

Máxima op Sint Maarten 2023

Bij de White Yellow Cross Care worden ouderen of mensen met een verstandelijke beperking opgevangen en verzorgd. De stichting achter de locatie, de White and Yellow Cross Care Foundation, is een van de belangrijkste zorgverleners van Sint-Maarten.

Willem-Alexander op Sint Maarten 2023

De 80-jarige Silvia zat te schilderen en kreeg daarbij gezelschap van prinses Amalia. "Ik vind het een hele eer", vertelde de geëmotioneerde vrouw na afloop. Silvia is geboren op Aruba, studeerde in Suriname en Nederland en ging daarna naar Sint-Maarten om te werken. Ze noemde de prinses "lief en bezorgd" en had fijne gesprekken met de prinses. "Ik ben heel blij."

Amalia op Sint Maarten 2023

Het kapotslaan van de eieren was één van de activiteiten waar het koninklijk gezelschap aan meedeed. Het koningspaar en prinses Amalia deden ook mee aan onder meer het slaan van een opgeblazen watermeloenbal en bij het schilderen.

Amalia op Sint Maarten 2023
Máxima op Sint Maarten 2023

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--