Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dat is pech! Plan voor een nieuw peperduur koninklijk jacht weg!

8 november 2022 · Leestijd 2 min

De Britten krijgen toch geen nieuw koninklijk jacht. De regering heeft de plannen voor de bouw van het schip, dat vernoemd moest worden naar de vorig jaar overleden prins Philip, "met onmiddellijke ingang" stopgezet. Dat heeft minister van Defensie Ben Wallace maandag aangekondigd in het Lagerhuis.

Het schip zou de opvolger worden van het Royal Yacht Britannia, het persoonlijke schip van koningin Elizabeth. Het jacht was sinds 1954 als een tweede huis voor de vorstin maar werd in 1997 uit de vaart genomen. De koninklijke familie had sindsdien geen officieel schip meer en had ook niet de wens voor een nieuw vaartuig.

Royal Yacht Britannia 2

Voormalig premier Boris Johnson kondigde de plannen voor de nieuwe boot in mei vorig jaar aan.

Hij wilde met het nieuwe schip, met een prijskaartje van 200 miljoen pond (ruim 230 miljoen euro), weer internationale banden opbouwen om zo de handel te stimuleren na de brexit. Ook wilde hij het gebruiken voor evenementen, ministeriële bijeenkomsten en diplomatieke besprekingen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--