Ga naar submenu Ga naar zoekveld

David Attenborough opent bos ter ere van koningin Elizabeth

21 maart 2023 · Leestijd 2 min

David Attenborough heeft een klein bos geopend ter ere van koningin Elizabeth. De Britse televisiebioloog plantte samen met basisschoolleerlingen ook een boom in het stuk grond in het Richmond Park in Londen.

In kader van een landelijk project, dat vorig jaar is gestart vanwege het troonjubileum van de daarna overleden vorstin, worden in het Verenigd Koninkrijk meer dan een miljoen nieuwe bomen geplant. Volgens Attenborough is dat een mooi eerbetoon aan de Queen. Ze was volgens hem namelijk een "groot liefhebber van bomen". De 96-jarige Attenborough, die een leeftijdsgenoot van de koningin was, had een goede relatie met Elizabeth en haar familie.

De Queen heeft tijdens de span van haar koningschap een groot aantal bomen geplant. 

Kijkje in de tuinen van Buckingham Palace 

In 2018 heeft koningin Elizabeth een  inkijkje gegeven aan Attenborough in de paleistuinen van Buckingham Palace. Voor een nieuwe ITV-documentaire heeft de vorstin de Britse Bioloog meegenomen op het terrein. Op de beelden is te zien hoe de twee leeftijdsgenoten door de tuinen kuieren en met humor praten over de toekomst van de aarde, klimaatverandering en zelfs hun eigen dood.

In de documentaire gniffelen de twee over een jonge boom die bijna plat ligt, suggererend dat er iemand op heeft gezeten bij een tuinfeest. Wanneer Attenborough zegt dat de tuin er over vijftig jaar waarschijnlijk heel anders uit ziet vanwege klimaatverandering, zegt Elizabeth: "Dat zou heel goed kunnen ja, maar dan ben ik er toch niet meer."

Bekijk hieronder een aantal fragmenten uit de documentaire! 

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--