Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De enige echte 'gravinfluencer' Eloise is jarig!

8 juni 2022 · Leestijd 3 min

Hieperdepiep hoera! Feest in Amsterdam én Den Haag. Gravin Eloise van Oranje blaast deze woensdag twintig kaarsjes uit. In haar studentenwoning in Amsterdam mogen de slingers dus uit. Maar in Den Haag bij haar ouders zal vandaag vast ook een taartje gegeten worden.

Eloise is inmiddels niet meer weg te denken uit het Nederlandse influencerlandschap. Door haar actieve rol op Instagram en haar titel van gravin kreeg ze na verloop van tijd de bijnaam 'gravinfluencer'. Een bijnaam waar ze wel om kan lachen. "Toen ik 'gravinfluencer' voor het eerst hoorde moest ik erg lachen. Mijn vrienden en ik vinden die naam echt hilarisch", vertelde ze vorig jaar.

Eloise wordt op 8 juni 2002 geboren in het Bronovo-ziekenhuis in Den Haag. Ze is de oudste dochter van prins Constantijn en prinses Laurentien. In 2004 wordt haar broer Claus-Casimir geboren, twee jaar later volgt zus Leonore.

Peetouders

De oudste kleindochter van prinses Beatrix wordt in december 2002 gedoopt in de kapel van Paleis Het Loo in Apeldoorn. Naast haar Nederlandse peetouders prins Friso (1968-2013), prinses Carolina de Bourbon de Parme (de jongste dochter van prinses Irene) en Sophie van Wouw (een vriendin van haar moeder Laurentien), heeft zij ook een internationale peetvader: kroonprins Haakon van Noorwegen.

In het begin van haar leven wordt Eloise vooral met haar ouders, en later ook met Claus-Casimir en Leonore, gefotografeerd. Bij dopen bijvoorbeeld, maar ook als moeder Laurentien een nieuw boek heeft geschreven!

Lees verder onder de foto's.

Eloise bij haar doop in 2002.
Eloise bij haar doop in 2002.
Fotomoment_Claus-Casimir_als_baby.jpg
Eloise met haar pasgeboren broertje Claus-Casimir, haar trotse ouders en oma Beatrix.
De doop van zusje Leonore.
De doop van zusje Leonore.
In 2014 poseren Eloise, Claus-Casimir en Leonore in de Efteling bij het verschijnen van het boek 'De
In 2014 poseren Eloise, Claus-Casimir en Leonore in de Efteling bij het verschijnen van het boek 'De Sprookjessprokkelaar', van prinses Laurentien.

De eerste jaren van haar leven spendeert Eloise niet in Nederland, maar in Brussel. In 2015 verhuist het gezin naar Den Haag. Eloise behaalt in 2020 haar VWO-diploma aan het Maerlant Lyceum in de hofstad. Ze studeert nu aan de Hotelschool in Amsterdam. 

Eloise in 2016 in Lech.
Eloise in 2016 in Lech.
Prinses_Beatrix_Amalia_Eloise_Leonore.jpg
2019: prinses Beatrix poseert met kleindochters (v.l.n.r.) Eloise, Leonore en Amalia.
eloise_skien_in_lech_fotosessie.jpg

Een echte influencer

In 2018 begint Eloise een nieuw Instagram-account met de tekst: "Dit account aangemaakt omdat mijn privé-account steeds vastliep door alle volgverzoeken... daarom een open account!!" En dat heeft de gravin geweten! Haar account @eloisevanoranje heeft inmiddels 325.000 volgers.

Eloise plaatst vaak foto's van haarzelf, over de kleding die ze draagt en wat haar bezighoudt in het dagelijks leven. Of gezellige kiekjes met zus Leonore of moeder Laurentien. 

Eloise_20_jaar
Eloise Laurentien vakantiefoto
Onder deze vakantiefoto benadrukt Eloise hoe mooi ze haar moeder vindt.
Eloise_influencer1.jpeg
Eloise_influencer3.jpeg

Volg jij Eloise al op Instagram? Of nieuwsgierig geworden? Neem dan eens een kijkje op haar pagina.

We wensen de enige echte 'gravinfluencer' een fantastische verjaardag toe!

Foto's: ANP/@eloisevanoranje

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--