Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De kledingstijl van George, Charlotte en Louis

De klassieke en tijdloze kledingstijl van de kinderen van William en Catherine

3 mei 2020 · Leestijd 3 min

Catherine, de vrouw van de Britse prins William kiest er al jaren voor om haar kinderen tijdloos en klassiek te kleden. En daar heeft deze moeder een goede reden voor!

De hertogin van Cambridge is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een internationaal icoon onder modeliefhebbers vanwege haar klassieke en elegante stijl. Catherine heeft deze kledingstijl ook voor haar drie kinderen gekozen. Ze houdt daarbij een belangrijke regel van de Britse koninklijke familie in haar achterhoofd: de kleding moet op respectvolle wijze doorverwijzen naar eerdere prinsen en prinsessen uit de ‘royal family’. Je ziet dit bijvoorbeeld goed bij de kleding die prinses Charlotte draagt. De stijl komt overeen met de jurken die prinses Anne en prinses Eugenie droegen toen zij nog klein waren.  

Klassiek en tijdloos

Portretfoto_William__Catherine__George_en_Charlotte.jpg

Rachel Riley, die verschillende soorten kledingstukken voor de kinderen heeft gemaakt, zegt dat Catherine ook een ‘tijdloze’ look wil om te voorkomen dat het er later uitziet alsof (bijvoorbeeld op foto’s) de kinderen oude kleren dragen. Riley in The Telegraph: "De reden dat ik kleding zo ontwerp is dat als de kinderen hele eenvoudige kleding dragen, het puur om het kind draait. Het is tijdloos, dus je kunt een foto niet in een tijdvak plaatsen en dus zeggen dat iets uit de mode is."

H&M

Waar we Charlotte meestal in wat duurdere jurkjes zien, zien we George en Louis vaker in een simpele outfit van bijvoorbeeld het Zweedse merk H&M. Maar ze dragen dan wel de Britse klassieke jongenscombinatie: een korte broek met een poloshirt. Dit heeft vooral te maken met het feit dat lange broeken door kinderen in Groot-Brittannië wordt gezien als iets van de middenklasse. Lange broeken zijn vooral bedoeld voor oudere jongens en volwassen mannen. Hoewel deze kledingetiquette langzaam verdwijnt, houdt Catherine zich toch aan de oude traditie. Vandaar dat we George en Louis eigenlijk altijd bij publieke gelegenheden in een korte broek zien.

Spaanse boetiekjes

George, Charlotte en Louis hebben een Spaanse nanny die ervoor heeft gezorgd dat een aantal boetiekjes uit het Zuid-Europese land inmiddels hofleveranciers zijn geworden van de kleding voor de kinderen van William en Catherine. Een aantal merken waar de kinderen vaak in te zien zijn, zijn Iruela, Myh, Neck & Neck en Amaiah Kids.

Thuis

Kerstfoto_Cambridge_2018.jpg

Hoewel de jurkjes voor Charlotte en de korte broeken met poloshirts voor George en Louis op bijna elke foto van het gezin te zien zijn, wordt gezegd dat de kinderen thuis, als ze bijvoorbeeld in de tuin spelen, gewoon normale en makkelijke kleding dragen. Herinner je je prins George nog op zijn verjaardagsfoto met voetbalshirt aan? Dus ja, ook de Britse koninklijke kinderen dragen soms gewoon lekker een spijkerbroek en een trui (met wellicht een capuchon), net als wij.

Wat vind jij van de kledingstijl van George, Charlotte en Louis? 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--