Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De leukste foto's van de Oranjes in Caribisch Nederland

29 januari 2023 · Leestijd 3 min

Het Caribisch gebied wordt erg geliefd door de Oranjes. Zo zijn zij vaak op de eilanden te vinden voor koninlijke bezoeken of kennismakingsbezoeken. Begin 2023 gaat prinses Amalia voor het eerst op werkbezoek naar de eilanden Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Eustatius, Sint Maarten en Saba. Voor deze gelegenheid blikken wij terug op de leukste foto's van de Oranjes in het Caribisch gebied: van een dansende koningin tot een twintigjarige prinses Beatrix.

Koninklijk bezoek

De eilanden van Caribisch Nederland hebben door de jaren heen veel Oranjes verwelkomd. In 1965 is kroonprinses Beatrix op de Antillen voor een bezoek van drie weken.

Beatrix curacao 1965

In 2011 zijn Beatrix, Willem-Alexander en Máxima met z'n drieën op bezoek in het Caribisch deel van het koninkrijk. 

maxima curacao 2011

In 2014 neemt prinses Beatrix afscheid als koningin, en tijdens haar afscheidstournee bezoekt zij ook Caribisch Nederland. De foto's laten zien dat de prinses het erg naar haar zin heeft. 

afscheidstournee beatrix 2014
beatrix afscheidstournee 2014

In 2015 zijn het Willem-Alexander en Máxima die samen een bezoek brengen aan, onder andere, Bonaire. Hier wonen zij festiviteiten bij ter gelegenheid van Día di Ricon. 

bonaire 2015 2

Ook na haar afscheidstournee is prinses Beatrix nog regelmatig te vinden op de eilanden. Zo bezoekt ze in 2019 Saba en Sint Eustatius. In 2021 brengt ze een bezoek aan Curaçao.

Lees verder onder de foto's.

Tweede dag bezoek prinses Beatrix aan Curacao

Een helpende hand

Ook in moeilijke tijden zijn het de Oranjes die Caribisch Nederland bezoeken. Zo is het koningin Beatrix die de eilanden in 1999 bezoekt nadat ze zijn geraakt door orkaan Lenny. De koningin bekijkt de schade en biedt steun aan de getroffen eilandbewoners. 

Jubilea en festiviteiten op de eilanden

In 1992 is het feest! Koningin Beatrix viert namelijk haar 12,5 jarig jubileum als vorstin. Ook in het Caribisch deel van het koninkrijk wordt het feest meegevierd. Samen met haar gezin bezoekt koningin Beatrix de eilanden. Prins Claus laat zijn zonen de zogenoemde slavenhuisjes laten zien waarin slaven sliepen nadat ze overdag gewerkt hadden in de zoutpannen. Hierin werd zout gewonnen uit het zeewater. In 1850 werden de huisjes gebouwd. Ze deden dienst tot 1863 toen de slavernij op de Antillen werd afgeschaft. Prinses Amalia zal deze 'slavenhutjes' zoals ze ook wel genoemd worden deze reis met eigen ogen bekijken.

Beatrix_Antillen_1992

Feest op Curacao in 2018: koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een tweedaagse bezoek aan Curaçao ter gelegenheid van de viering van Dia di Bandera, de Dag van de Vlag.

pontjesbrug 2018

Koninklijke kennismakingen

Koning Willem-Alexander en koningin Maxima stellen zichzelf voor als koningspaar tijdens een reis in 2013. 

Willem-Alexander-Bonaire-Leguaan.jpg

Koningin Beatrix maakt in 1980 eenzelfde reis, samen met prins Claus.

Beatrix Claus Kokoswater

In 1958 maakt prinses Beatrix op twintigjarige leeftijd kennis  met de eilanden. Zij bezoekt op deze reis ook Fort Amsterdam in Willem, wat ook op de planning staat voor het kennismakingsbezoek van prinses Amalia.

In 1987 is kroonprins Willem-Alexander op 20-jarige leeftijd op kennismakingsbezoek op de Antillen, samen met zijn ouders Beatrix en Claus. Wat een mooie beelden om terug te zien!

In 2002 bezoeken Willem-Alexander en Máxima als pasgetrouwd stel de eilanden. 

Kroonprins en prinses curacao
kennismaking WA MAX, net getrouwd

We kijken de komende weken uit naar veel mooie foto's, nu met prinses Amalia erbij!

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--