Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De royals en Trump: een terugblik

20 januari 2021 · Leestijd 3 min

Vandaag verlaat Donald Trump het Witte Huis. 4 jaar lang domineerde de opmerkelijke 45ste president van de Verenigde Staten het nieuws. Tijdens zijn regeerperiode ontmoette hij vele staatshoofden. Ook de royals hebben hem de hand mogen schudden. Wij blikken terug met de opvallendste foto’s.

Op 5 april 2017 brengen koning Abdullah en koningin Rania van Jordanië een bezoek aan het Witte Huis. 

Op 25 april 2017 ontmoet Máxima voor het eerst een Trump. Ze poseert met Ivanka Trump, de dochter van de Amerikaanse president, nadat zij beide hebben deelgenomen aan een paneldiscussie over de economische positie van vrouwen tijdens de Women20 Summit van de G20. 

Twee jaar later ontmoet onze koningin de president zelf tijdens de G20 Summit in Osaka op 29 juni 2019.

Op 20 mei 2017 brengt Trump een bezoek aan Saoedi-Arabië. Daar ontmoet hij onder andere koning Salman bin Abdulaziz al-Saud.

Donald en Melania Trump brengen op 24 mei 2017 een bezoek aan het Koninklijk Paleis in Brussel. De dag daarop komen Filip en de president elkaar wederom tegen, bij de opening van een NAVO-bijeenkomst in Brussel.

In 2018 zijn koning Felipe en koningin Letizia op bezoek in Washington. Ze slaan het Witte Huis niet over en worden welkom geheten door Donald en Melania.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Alle hevige protesten in Londen (mét zwevende reuzebaby) ten spijt... Theresa May nodigt de Amerikaanse president in 2018 uit en de droom van Trump komt uit: hij mag de Queen ontmoeten. Op 13 juli 2018 brengt hij een bezoek aan Windsor Castle. Helemaal vlekkeloos verloopt het bezoek niet. Trump verbreekt royal protocol door voor de voeten van Elizabeth te lopen. De beelden gaan de hele wereld over.

Bekijk de beelden hieronder terug. Bij 0:45 gaat het mis.

Op 3 juni 2019 ontmoeten de Queen en Trump elkaar weer. Dit keer blijft de president wat langer en krijgt hij ook toegang tot Buckingham Palace. Hij is slechts de derde president van Amerika die wordt uitgenodigd  voor een echt staatsbezoek (George W. Bush en Barack Obama gingen hem voor) en daar hoort een staatsbanket bij.

Tijdens dit bezoek ontmoet Trump ook prins Charles en hertogin Camilla.

In 2019 is het op 5 juni precies 75 jaar geleden dan de geallieerden in Normandië neerstreken om Europa te bevrijden van de Duitse bezetter. De D-Day landing werd in Portsmouth gevierd en Donald Trump kwam zowel de Queen als prins Charles tegen. 

Of Joe Biden binnenkort ook een bezoekje bengt aan een van de gekroonde hoofden valt te betwijfelen. Met alle reisrestricties en coronamaatregelen zal het nog wel even duren voordat we hem de hand van de Queen zien schudden. Wel heeft Biden al flink wat andere royals mogen ontmoeten en is hij dus voor velen een oude bekende. benieuwd wie hij al heeft ontmoet? Dat kun je hier terugzien.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--