Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De week in foto's: Van kinderuitje tot koninklijk feest

22 juni 2019 · Leestijd 3 min

Voor prins Albert van Monaco stond er zondag, op Vaderdag, een uitje met zijn vierjarige tweeling op het programma. Samen met prinses Gabriella en prins Jacques beleefde hij een vrolijke dag op het Monte-Carlo Televisie Festival en maakten zij kennis met SpongeBob.

Archie_en_prins_Harry_Vaderdag.jpg

Voor prins Harry was het zijn eerste Vaderdag. De Britse prins en zijn vrouw Meghan deelden zondag tot verrassing van velen een nieuwe foto van hun pasgeboren zoontje Archie.

Maandag

Koning_zwaait_koets_Windsor.jpg

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima waren deze dag te vinden in Windsor. En met een speciale reden! Tijdens een plechtigheid in St George's Chapel werd Willem-Alexander officieel geïnstalleerd als ridder in de Britse Orde van de Kousenband.

Prins Oscar, het zoontje van de Zweedse kroonprinses Victoria en prins Daniel, was maandag te vinden in de speeltuin. Bij zijn doop kreeg het prinsje als geschenk een natuurspeeltuin in het nationale park Söderåsen in Skåne. Oscar kreeg bij zijn geboorte van zijn opa koning Carl Gustaf de titel Hertog van Skåne.

Dinsdag

De koningin met de jurk tijdens Royal Ascot in 2019.
De koningin met de jurk tijdens Royal Ascot in 2019.

Voor de liefhebbers van de paardensport begon dinsdag Royal Ascot, de favoriete week van Queen Elizabeth. Op uitnodiging van de Britse vorstin brachten koning Willem-Alexander en koningin Máxima - geheel in stijl - een bezoekje aan de paardenraces.

Zaria_en_prinses_Mabel.jpg

Zaria, de jongste dochter van prinses Mabel, vierde dinsdag haar dertiende verjaardag.

Woensdag

Koninklijk_gezin_Spanje_jubileum_Felipe.jpg

Koning Felipe zat woensdag precies vijf jaar op de Spaanse troon. Hij vierde dit jubileum met een lintjesregen; het uitreiken van koninklijke onderscheidingen aan 'gewone' burgers die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hadden gemaakt voor de samenleving. Zijn vrouw koningin Letizia en dochters Leonor en Sofia waren ook van de partij.

Voor kroonprins Victoria en prins Daniel van Zweden was 19 juni ook een bijzondere dag. Precies negen jaar geleden stapten ze in het huwelijksbootje. En nog leuker: het is ook de trouwdag van koning Carl Gustaf en koningin Silvia. Zij gaven elkaar het jawoord op 19 juni 1976.

Donderdag

Koningin_Maxima_donderdag.jpg

Koningin Máxima was donderdagmiddag te vinden in Driebergen. Daar bracht ze alsnog een bezoek aan De Delerij van stichting Vluchtelingkinderen. Dat zou ze vorig jaar eigenlijk openen, maar Máxima moest toen afzeggen vanwege het overlijden van haar jongste zus. Nu kon ze de eerste verjaardag van De Delerij meevieren!

Prins_Charles_uitje_filmset.jpg

Prins Charles had deze dag ook een leuk uitje. Hij nam een kijkje op de set van de nieuwe James Bond-film. De prins kreeg van acteur Daniel Craig een rondleiding op de filmset in de Pinewood Studio, iets buiten Londen.

Vrijdag

ANP-74744194.jpg

Koning Willem-Alexander werd vrijdag muzikaal verwelkomd in Nationaal Park De Hoge Veluwe voor de feestelijke opening van het nieuwe Park Paviljoen, dat zal dienen als uitvalsbasis voor bezoekers.

Prins_William_hoge_hoed.jpg

En feest op Kensington Palace. Prins William vierde vrijdag zijn 37e verjaardag. Ongetwijfeld zonder zijn hoge hoed. Die heeft hij na zijn bezoekje aan Ascot vast weer opgeborgen in de kast.

Zaterdag

Groothertog_Henri_en_groothertogin_Maria_Teresa.jpg

De Luxemburgse royals vieren dit weekend de nationale feestdag. De festiviteiten zijn zoals gebruikelijk uitgesmeerd over twee dagen. Officieel is de feestdag de viering van de verjaardag van de groothertog. De eigenlijke verjaardag van Henri (16 april) en de feestdag zijn sinds de tijd van zijn grootmoeder groothertogin Charlotte losgekoppeld.

Foto's: ANP / Kungahuset.se / Monarchie.lu

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--