Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deens kroonprinselijk gezin deelt in feestvreugde

28 januari 2019 · Leestijd 1 min

Feest in Denemarken: de nationale handbalploeg veroverde zondag in eigen land de wereldbeker. Kroonprins Frederik was samen met echtgenote kroonprinses Mary en drie van hun vier kinderen, de prinsen Christian en Vincent en prinses Isabella, naar de uitverkochte arena gekomen om de manschappen aan te moedigen.

In de Jyske Bank Boxen in Herning zagen 15.000 toeschouwers hoe aartsrivaal Noorwegen met 31-22 van het veld werd gespeeld. Kroonprins Frederik kwam bij de prijsuitreiking de ploeg op het veld feliciteren.

De handbalploeg is regerend Olympisch kampioen, maar won nooit eerder het wereldkampioenschap. In 2008 en 2012 was Denemarken Europees kampioen en bij het WK werd sinds 1938 driemaal zilver en eenmaal brons gewonnen.

Bronzen medaille

Frankrijk, dat bij vier van de vijf laatste WK's goud won, moest dit keer genoegen nemen met een zwaar bevochten bronzen medaille. Duitsland, dat samen met Denemarken het WK organiseerde, werd op het nippertje met 26-25 verslagen.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--