Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deense kroonprins Frederik krijgt speciale cursus

30 augustus 2021 · Leestijd 2 min

Kroonprins Frederik van Denemarken doet komende weken mee aan een speciale cursus van de strijdkrachten. In de cursus staat het veiligheidsbeleid van het Deense leger centraal. De Commandant van de Deense Strijdkrachten nodigt ieder jaar een select gezelschap uit om de cursus op de legeracademie bij te wonen.

De cursus, afgekort tot SIKU, wordt sinds 1987 gehouden. Naast het delen en doorgeven van kennis en inzichten over allerlei beleidsaspecten van de Deense strijdkrachten is het ook de bedoeling om kopstukken uit alle geledingen van de Deense samenleving bij elkaar te brengen. Door informatie te geven over het werkterrein van de strijdkrachten moet begrip worden gekweekt voor de functie van het leger binnen de samenleving.

Frederik is een van de 28 deelnemers aan de cursus van dit jaar. SIKU duurt twee weken. In die tijd worden de kroonprins en de andere cursisten ondergebracht in een cursusaccommodatie op Sjælland. Er worden regelmatig bezoeken gebracht aan diverse onderdelen van de strijdkrachten. Ook staat er een bezoek aan de strijdkrachten op Groenland op het programma.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--