Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Frederik deelt foto van zijn kinderen op Instagram

9 oktober 2020 · Leestijd 2 min

De Deense prins Christian (14), prinses Isabella (13) en de 9-jarige tweeling prins Vincent en prinses Josephine kunnen na vrijdag herfstvakantie vieren. De kinderen van kroonprins Frederik en prinses Mary hebben wel een actieve laatste schooldag voor de boeg.

Christian_Isabella_Vincent_Josephine.jpg

Net als veel andere basisscholen staat ook hun school in het teken van de Skolernes Motionsdag, oftewel de landelijke dag van het bewegen. Traditiegetrouw gaat deze dag in Denemarken vooraf aan de herfstvakantie.  "Het wordt natuurlijk een andere dag sporten dan we gewend zijn. Maar ik weet dat in heel Denemarken de dag zo is georganiseerd dat de studenten de nodige afstand kunnen bewaren, maar toch samen kunnen bewegen en sporten", schrijft Frederik vrijdag op Instagram.

Lees verder onder de foto.

Zelf kon de kroonprins vrijdag ook met eigen ogen zien hoe de dag wordt doorgebracht tijdens een schoolbezoek aan de Nivå School in Noord-Zeeland. Hier moesten de kinderen samen de activiteitenrun "Mission World Goals" voltooien, die speciaal is ontwikkeld voor de sportdag.

"Ik wil alle studenten en docenten een goede Skolernes Motionsdag wensen - en tegelijkertijd een goede herfstvakantie." schreef Frederik op instagram. 

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--