Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze actie van prinses Mary is hartverwarmend

31 maart 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary gaat rugzakken opsturen naar kinderen die met hun moeder in de opvang verblijven vanwege een gewelddadige thuissituatie. Ze doet dit in samenwerking met de National Organization of Women's Crisis Centres.

Vanwege de coronacrisis neemt ook het aantal huiselijke geweldsdelicten in Denemarken toe. Veel kinderen en vrouwen ontvluchten daarom huis en haard om onderdak te vinden in een opvang. Door de veelal chaotische omstandigheden waaronder zij gevlucht zijn, komen zij vaak met weinig bezittingen aan in de opvangcentra.

Mary wil met rugzakken de slachtoffers een hart onder de riem steken. "Met de rugzakken willen we de kinderen laten zien dat er voor hen gezorgd wordt en dat geweld nooit hun schuld is en nooit gerechtvaardigd kan worden", laat de prinses in een verklaring weten.

De rugzakken bevatten toiletartikelen, schoolspullen, een teddybeer voor de kleinere kinderen en een dagboekje voor de groteren. In iedere rugzak zit ook een een briefje met een groet van de prinses zelf. De kinderen worden daarbij verzocht om ook een groet terug te sturen aan Mary. Wekelijks ontvangt de organisatie kaarten en tekeningen van kinderen waarmee ze vertellen wat ze het leukste vonden aan hun rugzak.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--