Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze band hebben de artiesten van 'Concert van Hoop' met de royals

26 oktober 2020 · Leestijd 6 min

Op woensdag 28 oktober, om 20.30 uur op NPO 1, presenteert Bert van Leeuwen het ‘Concert van hoop’ live vanuit Rotterdam Ahoy. Tijdens dit concert vertolken bekende artiesten hoopvolle muziek waarmee zij Nederland een hart onder de riem steken. Wij keken hoe hecht deze artiesten zijn met de royals...

Maan

‘WINNING!!!!!!!!!’ schreef zangeres Maan de Steenwinkel onder een filmpje dat ze op Instagram postte. In de video is te zien hoe het koninklijke gezin haar backstage begroet bij een van haar optredens met koningsdag 2019. Ze schudt de handen van Willem-Alexander en Máxima en knuffelt de prinsessen.  

Later dat jaar vertelde Maan in een interview dat ze ooit zangles gegeven heeft aan de klas van prinses Alexia. Na een voorstelling van de klas ontmoette ze de hele koninklijke familie. "Toen kwamen ze in de pauze naar me toe om me te feliciteren en een handje te geven." 

Sindsdien heeft de zangeres de familie nog meerdere malen mogen ontmoeten. "Elke keer als ik de koning zie, zegt hij: 'Nou, Alexia zingt nog steeds, hoor!’ Ze zijn zo leuk, benaderbaar en normaal. En de koning is uiteindelijk gewoon een trotse vader van z'n kinderen." 

Bekijk hieronder de video die Maan deelde op instagram!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Miss Montreal

Miss Montreal, tweede van rechts, bij de uitblinkerslunch in 2016.
Miss Montreal, tweede van rechts, bij de uitblinkerslunch in 2016.

Miss Montreal, aka Sanne Hans, mocht in december 2016 langskomen op Paleis Noordeinde waar ieder half jaar de Uitblinkerslunch wordt gehouden. 

Sanne dacht dat het een grapje was toen ze de uitnodiging zag. “Het was echt superleuk maar ook heel bijzonder. Dan heb je zo’n tafelschikking en dan komt ook de koning bij je aan tafel. Het was geen formele lunch en hij was erg leuk en grappig.” 

Na het diner werd er nog wat geborreld: “Toen liep Maxima naar mij toe en zei ‘weet jij wel dat wij thuis drie kinderen hebben die helemaal fan zijn’ en dat was leuk om te horen.” 

Van Velzen

Roel van Velzen trad in 2017 op voor het koninklijk paar. Bij het traditionele 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam bracht hij Willem-Alexander en Máxima aan het zwingen. 

Ook was Roel erbij toen koning Willem-Alexander in Terneuzen het startsein gaf voor de herdenking van de Slag om de Schelde, en daarmee ook voor de viering van 75 jaar bevrijding. De zanger is te zien op de foto waarop Willem-Alexander de belboei luidt. Koning Filip van België was er die dag ook bij.

Nick & Simon

Nick en Simon tijdens het 5 mei-concert in 2013.
Nick en Simon tijdens het 5 mei-concert in 2013.

Ook het Volendamse duo Nick en Simon hebben ooit voor Willem-Alexander en Máxima muziek gemaakt bij het 5 mei-concert. Samen met het Marinierskapel speelde ze onder andere het nummer Vrij in 2013 op de Amstel in Amsterdam. 

In 2011 hadden ze Willem-Alexander en Máxima (toen nog prins en prinses) al eens persoonlijk ontmoet tijdens de uitblinkerslunch. "Het was heel leuk, een leuke eer om uitgenodigd te worden", aldus Simon. Zijn partner Nick geloofde in de eerste instantie niet dat ze waren uitgenodigd, "Het was dat Jan Smit het al eens had meegemaakt, anders dacht ik dat ik in de maling werd genomen", vertelde hij destijds. 

Trijntje Oosterhuis

Trijntje zingt samen met een groep andere Nederlandse zangers het Koningslied tijdens het
Trijntje zingt samen met een groep andere Nederlandse zangers het Koningslied tijdens het meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy.

Zangeres Trijntje mocht in 2002 zingen tijdens het concert in de Amsterdam ArenA ter gelegenheid van het huwelijk van kroonprins Willem-Alexander en Máxima Zorreguieta. Na de geboorte van prinses Amalia bracht ze samen met Carel Kraayenhof en violiste Janine Jansen het lied Nu dat jij er bent uit. In 2013 zong ze ook nog mee met het Koningslied bij het meezingconcert Samen voor Oranje in Ahoy.

Trijntje heeft een hechte band met het koningshuis. Haar vader priester Huub Oosterhuis was bevriend met niemand minder dan prins Claus. Ze kent bijna alle royals goed, maar vooral met Constantijn en Laurentien kan ze het goed vinden, ze zong zelfs up hun bruiloft, "Als je in een periode van twintig jaar bij elkaar op verjaardagen komt en zodoende ook de rest van de familie ziet, dan bouw je een geschiedenis op”, aldus Trijntje.  

Trijntje heeft ooit gezongen op gymnasium Sorghvliet, waar de drie dochters van Willem-Alexander en Máxima naar school gaan, "Ik weet dat ze allemaal erg goed kunnen zingen en dat ook leuk vinden. Het zijn schatjes, echt prachtige meiden. Kanjers." 

André Hazes Junior

Máxima met de familie Hazes in het DeLaMar Theater.
Máxima met de familie Hazes in het DeLaMar Theater.

André Hazes Junior ontmoette koningin Máxima in 2013 toen de musical over zijn vader, Hij Gelooft in Mij, in premiere ging in het DeLaMar Theater in Amsterdam. De koningin ging uitgebreid op de foto met de cast van de musical, en ook met André en zijn moeder en zus. De opbrengst van de avond, een bedrag van ruim 100.000 euro, ging naar het programma Kinderen maken muziek van het Oranje Fonds. een voorloper van Meer Muziek in de Klas.

Máxima lijkt fan van de volkszanger die in 2004 overleed. In 2001 werd ze, nog voor haar huwelijk met prins Willem-Alexander, dansend gespot bij een van zijn concerten. Haar aanwezigheid werd bevestigd, "Ze wilde ook graag met dit facet van het brede Nederlandse culturele leven kennismaken", aldus een woordvoerder.

André Hazes senior wist dan ze aanwezig zou zijn en proostte op het koninklijk huis bij het openmaken van zijn eerste biertje. Hij was enorm trots dat ze naar zijn concert was gekomen en zei na afloop, "Ik dacht dat ik alle hoogtepunten al gehad had dit jaar. Maar dit overtrof weer alles. Ik ben zo trots dat ik voor haar heb mogen optreden. Ik vind het een ongekende eer".

Elske DeWall

ANP-350670409.jpg

Hoe de band van Elske DeWall met de koninklijke familie is weten we niet precies. Wel heeft ze al eens eerder meegedaan aan een concert dat mede is opgezet door de EO. In 2017 speelde ze de rol van Maria in The Passion! Elske is van Friese komaf en zong het lied In Nije Dei dan ook in het Fries.

Wil jij ook jouw nummer van hoop delen? Dat kan! Ga naar deze website en stuur een filmpje in met jouw lied van hoop. Wie weet zie je die in de uitzending terug!

Concert van Hoop, 28 oktober om 20.30 op NPO1.

foto's: RVD / ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--