Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze banen hadden royals voordat ze met hun droomprins trouwden

26 september 2023 · Leestijd 3 min

Nu zijn ze allemaal bekend als koninginnen en prinsessen, maar voordat ze met hun droomprins trouwden, hadden deze royals hele andere banen. Sommigen waren zelfs al bekend in hun eigen land. Wat deden bijvoorbeeld koningin Máxima, koningin Letizia, prinses Sofia en prinses Charlène?

Koningin Máxima

Voordat koningin Máxima koning Willem-Alexander in het Spaanse Sevilla leert kennen, gaat ze eerst aan de slag in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Máxima is een echte econome, want na haar studie werkt ze op de verkoopafdeling van de bank Boston Securities. Daarnaast geeft de koningin les in de Engelse taal en wiskunde. Later verhuist de Argentijnse naar New York, waar ze bij de banken HSBC James Capel en Dresdner Kleinwort Benson werkt. Daarna gaat Máxima aan de slag bij Deutsche Bank, waarvoor ze uiteindelijk naar Brussel verhuist.

Lees verder onder de foto's.

Maxima new York jong
Máxima in New York eind jaren negentig.

Koningin Letizia

 Al bijna tien jaar is ze koningin van Spanje, maar voordat ze met koning Felipe trouwt, is ze al bekend onder het Spaanse volk. Voor haar ontmoeting met de (toen) Spaanse kroonprins heeft ze namelijk een carrière als nieuwslezeres bij meerdere Spaanse media. Zo werkt koningin Letizia onder andere voor 24 Horas en Telediario 2, één van de meest bekende Spaanse nieuwszenders. Als journaliste reist ze de hele wereld over voor haar werk. Koningin Letizia doet onder andere verslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2000, de aanslagen op 9/11 en de oorlog in Irak.

Lees verder onder de foto.

Letizia-nieuwslezeres
Koningin Letizia als nieuwslezeres.

Prinses Sofia

Ook prinses Sofia is in haar thuisland Zweden al beroemd voordat ze in 2015 met prins Carl-Philip in het huwelijksbootje stapt. Op twintigjarige leeftijd poseert ze topless met een slang voor het Zweedse tijdschrift Slitz. Met deze fotoshoot weet prinses Sofia de aandacht van de producers van het realityprogramma Paradise Hotel te trekken, waar ze in 2005 aan deelneemt. Het programma gaat over vrijgezellen die samen in een villa tijd met elkaar doorbrengen.

Lees verder onder de foto.

Sofia-Zweden-vriendin-Carl-Philip
2012: prinses Sofia van Zweden (dan nog als vriendin van prins Carl-Philip) bij de doop van prinses Estelle.

Prinses Charlène

Prinses Charlène is een echte sportieveling. Voordat ze naar Monaco emigreert om met prins Albert te trouwen, is de prinses professioneel zwemster. In 1996 wint prinses Charlène het nationaal kampioenschap zwemmen in Zuid-Afrika. Vier jaar later reist ze naar Sydney, om mee te doen aan de Olympische Spelen. Op de estafette 4 x 100 meter wisselslag eindigt de prinses samen met haar team op de vijfde plaats. Twee jaar later, tijdens de Wereldbeker zwemmen, wint ze maar liefst drie gouden medailles.

Charlène-zwemmen
Prinses Charlène zwemt in de zee bij Frankrijk.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--