Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Hoera! Prinses Eléonore en drie andere royals vieren verjaardag

16 april 2022 · Leestijd 3 min

Het is feest in de koninklijke familie van onze zuiderburen! De jongste dochter van koning Filip en koningin Mathilde, prinses Eléonore, viert vandaag haar veertiende verjaardag. De Belgische prinses is niet de enige royal die vandaag jarig is. Zo vieren ook koningin Margrethe van Denemarken, groothertog Henri van Luxemburg en zijn zoon hun volgende levensjaar.

Op 16 april 2008 bevalt (dan nog) prinses Mathilde van haar jongste en vierde kind. De trotse ouders noemen hun dochter Eléonore Fabiola Victoria Anne Marie. Samen met haar ouders, zus en broers woont zij in het kasteel van Laken. 

Eléonore is erg muzikaal en sportief. Zo houdt de prinses onder meer van zwemmen, tennis, zeilen en speelt zij graag op haar viool. Daarnaast is ze erg betrokken bij kwetsbare mensen in de samenleving. Zo bakte Eléonore wafels voor daklozen en belde zij met eenzame ouderen tijdens de coronaperiode. 

Lees verder onder de foto's.

Doop eleonore 1
De Zweedse kroonprinses Victoria is de meter van Eléonore.
eleonore en broer
Samen met haar broer prins Emmanuel.
eleonore en mathilde
Eléonore heeft een goede band met haar moeder Mathilde.
Eléonore 2022
Deze leuke foto heeft het Belgische hof vandaag vrijgegeven ter gelegenheid van Eléonore's veertiende verjaardag. (Fotograaf: Bas Bogaerts).

Koningin Margrethe

In Denemarken is het ook feest. Daar viert koningin Margrethe haar 82e verjaardag. De vorstin zit al sinds 1972 op de troon en is erg geliefd bij het Deense volk. Ze was ruim vijftig jaar getrouwd met haar man Henrik met wie zij twee kinderen kreeg. Prins Henrik overleed in 2018 aan de gevolgen van Alzheimer. 

Margrethe is de moeder van kroonprins Frederik en prins Joachim. Ook is zij een liefdevolle oma van haar acht kleinkinderen. De Nederlandse royals hebben ook een goede band met de Deense koningin. Zo is Margrethe de peetmoeder van koning Willem-Alexander. 

Lees verder onder de foto's. 

Margrethe 1987
Op het moment dat deze foto wordt gemaakt zit Margrethe al zo'n vijftien jaar op de troon.
Margrethe collage
Van glitter en glamour tot een wollen trui, de Deense koningin straalt altijd!.
Margrethe 2018
Een zomerse foto van koningin Margrethe uit 2018.

Groothertog Henri en prins Sébastien

Dubbel feest in Luxemburg! Groothertog Henri en zijn jongste zoon prins Sébastien mogen vandaag ook de verjaardagstaart aansnijden. Henri is 67 jaar geworden en Sébastien kan het glas heffen op dertig levensjaren. 

Henri is sinds 2000 groothertog van Luxemburg. Hij is getrouwd met Maria Teresa met wie hij vijf kinderen heeft: de prinsen Guillaume, Félix, Louis, Sébastien en prinses Alexandra. De groothertog en groothertogin zijn de trotse opa en oma van vijf kleinkinderen.

Voor zover bekend heeft prins Sébastien geen officiële relatie. Op dit moment is hij de zevende in lijn van troonopvolging. 

Sébastien en ouders
Prins Sébastien met zijn ouder Maria Teresa en Henri.
Henri 2007
Groothertog Henri in 2007.
Sébastien en broers
De prinsen Sébastien, Louis en Félix.
Henri 2018
Drie staatshoofden op een foto. Koning Willem-Alexander, koning Filip van België en groothertog Henri van Luxemburg.

Beeld: ANP, Koninklijk Paleis - Bas Bogaerts. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--