Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze jonge royals vieren de 18e verjaardag van Ingrid Alexandra mee

15 juni 2022 · Leestijd 2 min

Het Noorse hof heeft de complete gastenlijst voor het galadiner ter ere van de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat haast alle Europese vorstenhuizen vrijdag zijn vertegenwoordigd en dat voor het eerst een nieuwe generatie troonopvolgers officieel bij elkaar komt.

Eerder werd al bekend dat prinses Amalia met koning Willem-Alexander en koningin Máxima meekomt en dat ook prinses Elisabeth van België (20) meereist met haar moeder koningin Mathilde. Het Zweeds kroonprinselijk paar is van de partij met hun kinderen prinses Estelle (10) en prins Oscar (6) en namens Luxemburg komt erfgroothertog Guillaume, zijn vrouw Stéphanie en hun zoontje Charles (2).

Alleen koning Felipe van Spanje komt in zijn eentje en laat zijn oudste dochter, de 16-jarige Leonor, thuis. Ook prins Christian van Denemarken (16) komt niet mee met zijn ouders kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken.

Voor de 18-jarige Amalia wordt het bezoek aan het feestje van Ingrid Alexandra haar eerste officiële buitenlandse reis.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--