Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze kindertekeningen van prinses Beatrix gaan onder de hamer

15 april 2022 · Leestijd 2 min

Vijf kindertekeningen van prinses Beatrix gaan binnenkort onder de hamer. De prinses maakte de tekeningen in 1946. De koninklijke creaties worden eind april geveild bij Veilinghuis van Spengen in Hilversum.

Op de tekeningen van Beatrix zijn vogels, paddenstoelen en scènes uit sprookjes afgebeeld. Het gaat met name om sprookjes waarin prinsessen een rol spelen. De vijf tekeningen zijn ingelijst samen met een foto van het gezin van prinses Juliana en prins Bernhard.

Onder de tekeningen en gezinsfoto staat in het Deens geschreven 'Tekeningen gemaakt door prinses Beatrix, Holland, 1946.' De tekst is Deens omdat de tekeningen ooit in bezit zijn geweest van het Deense koningshuis. De tekeningen zijn weer terug in Nederland gekomen doordat een lid van het Deense koningshuis deze in de vorige eeuw heeft geschonken aan een Nederlandse relatie.

De tekeningen worden van 21 tot en met 24 april tentoongesteld in het veilinghuis. Op dinsdag 26 april gaan ze onder de hamer. De tekeningen gaan niet voor minder dan 3.000 euro weg.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--