Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Update: Deze royals komen niet naar confirmatie Christian

7 mei 2021 · Leestijd 2 min

De confirmatie van de 15-jarige Deense prins Christian vindt volgende week zaterdag in intieme kring plaats. Bij de plechtigheid zullen vanwege de coronacrisis geen buitenlandse gasten aanwezig zijn, blijkt uit de gastenlijst die het Deense hof heeft bekendgemaakt.

Dit betekent dat prinses Marie en prins Joachim, de tante en oom van Christian, met hun kinderen niet bij de plechtigheid kunnen zijn. Het gezin woont momenteel in Frankrijk. Ook enkele van Christians tantes, ooms en neven, die in Londen en Australië wonen, moeten thuisblijven.

Ook geen peetouders

Eerder werd al bekend dat ook zijn peetouders, kroonprins Pavlos van Griekenland, kroonprinses Victoria van Zweden en het Noorse kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit, niet naar Denemarken komen voor de confirmatie.

De plechtigheid wordt geleid door bisschop Henrik Wigh-Poulsen en vindt plaats in de kapel bij Fredensborg Paleis, de plek waar ook Christians vader kroonprins Frederik en koningin Margrethe werden geconfirmeerd. De viering achteraf is ook in besloten kring. Vanwege de coronacrisis werd de confirmatie van Christian al meerdere keren uitgesteld.

Prins Christian is het oudste kind van kroonprins Frederik en kroonprinses Mary. Hij is tweede in de lijn van troonopvolging.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--