Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze sterren geven concert voor jubilerende koningin Elizabeth

19 mei 2022 · Leestijd 2 min

De Britse songfestivalzanger Sam Ryder is één van de sterren die op zaterdag 4 juni zal optreden bij Buckingham Palace tijdens het grote concert voor het 70-jarig jubileum van koningin Elizabeth. De BBC bevestigde de komst van de zanger, die voor het Verenigd Koninkrijk tweede werd tijdens het Eurovisie Songfestival in Turijn.

Op de line-up staan internationale supersterren als Alicia Keys, Andrea Bocelli en Duran Duran. Verder zijn er optredens van onder anderen Ella Eyre, Craig David Celeste, Nile Rodgers, Sigala, en Diversity. Ook Elton John zal zijn opwachting maken, al is zijn optreden wel van tevoren opgenomen in verband met zijn Europese tournee.

Behalve de vele muzikale optredens zullen ook beroemdheden uit de sport- en filmwereld een rol spelen. Zo zijn onder anderen Sir David Attenborough, David Beckham en Stephen Fry van de partij.

Feestelijk weekend

Het 2,5 uur durende concert is live te volgen bij de BBC. De show wordt geopend door Queen, samen met Adam Lambert. Gitarist Brian May was er ook bij tijdens het 50-jarig jubileum van koningin Elizabeth. Hij speelde toen God Save The Queen op het dak van Buckingham Palace. De legendarische Amerikaanse zangeres Diana Ross zal het concert afsluiten.

Het jubileumconcert is onderdeel van het feestelijke weekend begin juni waarmee het jubileum van Elizabeth wordt gevierd. Bij de eerdere jubilea van Elizabeth in 2002 en 2012 werden ook al grote concerten met wereldsterren georganiseerd. Zo beklommen onder anderen Elton John, Paul McCartney en Ed Sheeran in 2012 het podium.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--