Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze wereldberoemde artiest treedt op voor de Oranjes

22 maart 2022 · Leestijd 2 min

Nog een paar weken en dan is het zover: Koningsdag in Maastricht. De nationale feestdag staat dit jaar in het teken van vrijheid en verbondenheid. Koning Willem-Alexander en zijn familie vieren de dag mee in de Limburgse stad en daarbij mag één bekende Maastrichtenaar natuurlijker niet ontbreken...

Koning Willem-Alexander, koningin Máxima, hun dochters en andere leden van de koninklijke familie zouden eigenlijk in 2020 naar Maastricht komen, maar de coronapandemie gooide roet in het eten.

Maastricht wil er nu een "extra mooie dag" van maken, zei burgemeester Annemarie Penn-te Strake dinsdag bij de presentatie van het programma voor Koningsdag op 27 april. De hoofdrol is weggelegd voor muziek. André Rieu treedt op, de zangvereniging Mastreechter Staar zingt het Wilhelmus en driehonderd leden van verschillende harmonieën halen de koninklijke bus 's morgens binnen op de Sint Servaasbrug, de oudste brug van Nederland.

Het koninklijk gezelschap komt om 11.00 uur aan met de koninklijke bus en stapt uit op de Sint Servaasbrug. Daarna wandelen ze ongeveer een kilometer via Vissersmaas en Het Bat, Graanmarkt, Onze Lieve Vrouweplein en Bredestraat naar het Vrijthof, waar de finale is. De wandeling zal ongeveer twee uur duren en langs optredens gaan. 

De afgelopen twee verjaardagen van Willem-Alexander waren vanwege de coronacrisis kleiner van opzet. In 2020 bleven de koning en koningin Máxima en hun dochters Amalia, Alexia en Ariane thuis op Paleis Huis ten Bosch. Vorig jaar was het gezin op de High Tech Campus in Eindhoven, zonder publiek.

Koning Willem-Alexander viert op 27 april zijn 55e verjaardag.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--