Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Prins Charles beschaamd na 'deal' directeur liefdadigheidsorganisatie

6 september 2021 · Leestijd 2 min

Geen leuk nieuws voor prins Charles en zijn vrouw Camilla. Michael Fawcett, de directeur van de persoonlijke liefdadigheidsorganisatie van de prins, legt tijdelijk zijn functie neer. Dit volgt op aantijgingen dat Fawcett zijn positie gebruikte om een rijke Saoedi-Arabische zakenman te helpen aan een Brits burgerschap, meldt de BBC.

Volgens Britse tabloids heeft Fawcett een deal bemiddeld met de zakenman in 2016. In ruil voor een gulle donatie aan de organisatie van prins Charles zorgde hij ervoor dat de Saoedi-Arabische man geridderd zou worden. De liefdadigheidsorganisatie van de prins van Wales zegt een onderzoek gestart te zijn rondom Fawcett, die in 2018 directeur werd van de stichting.

Michael Fawcett is de voormalig persoonlijke bediende van de echtgenoot van Camilla en de twee zijn naar verluidt hechte vrienden. Ook werkte hij een tijdje als freelancer voor de prins en organiseerde hij evenementen, zoals het zeventigste verjaardagsfeestje van de hertogin van Cornwall. Een bron dichtbij Buckingham Palace heeft aan de BBC laten weten dat prins Charles "beschaamd" is door de aantijgingen rondom zijn "goede vriend".

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--