Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit deed de Thaise koning in Duitsland

24 april 2019 · Leestijd 2 min

Heel minutieus is dinsdag in de tempel van het Smaragden Boeddha, een van de heiligste gebouwen van het paleizencomplex in Bangkok, de naam van koning Vajiralongkorn gegraveerd in een gouden plaat. Tegelijkertijd werd zijn horoscoop aangebracht op een andere plaat en werd het koninklijk zegel uitgesneden.

Astrologen en boeddhistische geleerden hadden het juiste tijdstip bepaald waarop de handelingen moesten plaatsvinden. Het uitsnijden en graveren nam drie uur in beslag en werd omlijst met tal van boeddhistische rituelen. De koning was zelf niet aanwezig, maar werd vertegenwoordigd door een familielid.

Censuur

Het Duitse blad Bild liet dinsdag zien waar Vajiralongkorn wel was: in Beieren, waar hij een aantal huizen bezit. Hij werd gefotografeerd bij een skilift in een opmerkelijke outfit, namelijk in een klein rood topje.

Het was niet voor het eerst dat de Thaise koning zo schaars gekleed in Duitsland werd aangetroffen. In Thailand worden de opnamen gecensureerd en circuleren alleen foto's van de koning in uniform, maar in Beieren is de Thaise wet op majesteitsschennis niet van kracht.

Wel werd dinsdag bekend dat twee vooraanstaande leden van de Royal Guard plotseling zijn ontslagen. Volgens waarnemers is er mogelijk een verband met het feit dat de koning zo vlak voor zijn kroning zo schaars gekleed en in gezelschap van al even karig geklede vriendin gefotografeerd kon worden.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--