Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit doet William elke dag voor George

8 januari 2020 · Leestijd 2 min

Een nogal onwaarschijnlijk nummer schalt dagelijks door Kensington Palace. Het iconische Engelse voetballied Three Lions wordt er namelijk elke ochtend gedraaid, zo heeft komiek Frank Skinner uit eerste hand gehoord van prins William.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Skinner, die de track in 1996 maakte met zijn collega David Baddiel en The Lightning Seeds, was woensdag te gast in het ITV-ochtendprogramma Lorraine. Daar vertelde hij dat niemand minder dan prins George (6) een groot fan is van het liedje en dat hij het elke dag wil horen. William liet dat doorschemeren toen hij met Skinner sprak bij de Royal Variety in november.

Beluister hieronder het nummer.

"Ik schudde hem de hand en we spraken enkele minuten met elkaar", aldus Skinner. "Hij zei tegen me: 'ik luister elke ochtend naar je voetballiedje'. En ik dacht: dat moet een leugen zijn. Maar zou de koninklijke familie liegen?" Skinner besloot om nog iets aan te dringen waarna de hertog van Cambridge zei dat George 'erop staat' dat het liedje elke dag wordt gespeeld. "Ik wilde eigenlijk zeggen 'wie'? Maar ik vond het wel een leuk idee dat ze ernaar luisteren waar ze ook wonen", aldus Skinner.

George pikte Three Lions vermoedelijk in 2018 op toen het nummer tijdelijk weer enorm populair werd dankzij de prestaties van het Engelse voetbalelftal op het WK in Rusland. Het liedje, misschien wel beter bekend als It's Coming Home, bereikte zelfs weer de eerste plaats in de Britse hitlijsten. In het nummer zingen Skinner en Baddiel hoe de Engelse ploeg de beker terug moet brengen naar de bakermat van het voetbal.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--