Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit eet koningin Máxima graag als ontbijt

22 april 2022 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima vindt samen ontbijten een belangrijk ritueel. Tijdens een kort vraaggesprek met ZappSport bij de opening van de Koningsspelen zei de koningin dat ze graag met het hele gezin de dag beginnen.

"Wij willen altijd met zijn vijven ontbijten. Het is voor ons een ritueel dat belangrijk is en waarbij we de dag doornemen", vertelde Máxima aan presentatoren Britt Dekker en Ron Boszhard. Ze verklapte ook wat ze zelf graag ontbijt. "Meestal iets van yoghurt met vruchten. En een thee."

Het koningspaar werd gevraagd naar hun ontbijtritueel omdat de Koningsspelen in het hele land van start gingen met een gezamenlijk ontbijt op basisscholen. Ontbijten is belangrijk, zo stelde de koningin. "Als je niet ontbijt heb je geen energie om te gaan sporten", zei ze. "Het is goed om eiwitten binnen te krijgen en een goeie bruine boterham. En dan naar school!"

Ontbijten met het hele gezin zit er voor Willem-Alexander en Máxima de laatste tijd minder vaak in. Oudste dochter Amalia heeft na het halen van haar middelbareschooldiploma een tussenjaar en ook Alexia is van huis omdat ze sinds de zomer in Wales naar school gaat. Alleen jongste dochter Ariane gaat nog in Den Haag naar school.

Lees verder onder de foto.

Koningspaar_bij_start_Koningsspelen_2022

Ook de koning verklapte een geheimpje tijdens het vraaggesprek met Zappsport. Hoewel hij is getrouwd met een Argentijnse, is de tango geen dagelijkse kost in het paleis. Willem-Alexander en Máxima dansten de typisch Argentijnse dans voor het laatst op hun trouwdag, op 2 februari 2002. 

"Dat hebben wij al heel lang niet meer gedaan", antwoordde Máxima op de vraag of het paar in het kader van het thema 'Voel je fit!' ook weleens danst. "Ik heb twintig jaar geleden op onze trouwdag een keer de tango gedanst, maar daarna niet meer", vulde Willem-Alexander aan.

Het koningspaar opende vrijdagochtend in Delft de tiende editie van de Koningsspelen, een dag vol sport en spel waarin in totaal zo'n 1,3 miljoen kinderen van basisscholen in Nederland en het Caribisch gebied alsook Nederlandse scholen in het buitenland meedoen.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--