Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de gastenlijst voor de begrafenis van prins Philip

16 april 2021 · Leestijd 3 min

Buckingham Palace heeft de gastenlijst voor de uitvaart van prins Philip, zaterdag in de St. George's Chapel op Windsor Castle, vrijgegeven. Vanwege de coronacrisis zijn slechts dertig mensen welkom. Normaal gesproken zouden dat er naar schatting zo'n 800 zijn geweest.

De verkorte lijst bevat vooral naaste familieleden van de vrijdag overleden Philip. Zijn achterkleinkinderen, waaronder prins George en prinses Charlotte, zullen niet aanwezig zijn. Zij worden waarschijnlijk nog te jong geacht.

Andere afwezigen zijn onder meer Meghan, de hertogin van Sussex, en Sarah Ferguson, de ex-vrouw van prins Andrew en moeder van de prinsessen Eugenie en Beatrice. De meeste kleinkinderen die een partner hebben, mogen die ook meenemen.

De uitvaart vindt zaterdag om 16.00 uur Nederlandse tijd plaats en wordt voorafgegaan door een landelijke minuut stilte.

De gastenlijst

De gastenlijst bestaat uit allereerst natuurlijk de Queen. Verder zijn prins Charles en Camilla, prinses Anne en haar man Timothy Laurence, prins Andrew, prins Edward en echtgenote Sophie, prins William en Catherine en prins Harry aanwezig.

Ook aanwezig zijn Peter Phillips, Zara en Mike Tindall, prinses Beatrice en Edoardo, prinses Eugenie en Jack, en Philips jongste kleinkinderen James en Louise Mountbatten-Windsor.  

Daarnaast zijn lady Sarah (dochter van wijlen prinses Margaret) en echtgenoot Daniel Chatto, de graaf van Snowdon (David Armstrong-Jones, zoon van wijlen prinses Margaret), prins Richard (hertog van Gloucester), prins Edward (hertog van Kent), prinses Alexandra, erfprins Bernhard, prins Donatus, prins Philipp en gravin Penelope Knatchbull uitgenodigd. 

William en Harry

Prins William en prins Harry lopen zaterdag niet naast elkaar tijdens de wandeling naar St. George's Chapel. De twee broers, die uit elkaar zijn gegroeid, worden in de stoet achter de kist gescheiden door hun neef Peter Phillips, het oudste kind van prinses Anne.

De familie arriveert zaterdag in paren bij de kapel op Windsor Castle, zo maakte Buckingham Palace bekend. Alle aanwezigen dragen in verband met het coronavirus een mondkapje in de kerk. Om die reden zit koningin Elizabeth straks ook alleen.

Tijdens de uitvaart wordt slechts gezongen door een koor van vier zangers. Alle gasten mogen niet meezingen.

De vorige week vrijdag overleden prins Philip regelde zelf al een groot deel van zijn uitvaart. Zo wordt zijn kist in een op maat gemaakte Land Rover vervoerd, die de hertog van Edinburgh zelf heeft ontworpen. Een selectie van zijn militaire medailles zal op het altaar liggen tijdens de dienst.

Eerder werd al bekend dat niemand van de aanwezigen een militair uniform draagt.

Het wapen

Schermafbeelding_2021-04-16_om_15.04.33.png

Op de kist van prins Philip wordt zaterdag een vlag gedrappeerd met het wapen van hem. Op het wapen zijn vier vlakken te zien. Linksboven zijn drie leeuwen met drie hartjes te zien. Dit vlak verwijst naar het Deense wapen. Prins Philip was namelijk prins van Griekenland en Denemarken. Rechtsboven is daarom ook het wapen van Griekenland te zien. Linksonder is een vlak met zwarte en witte strepen te zien. Dit verwijst naar de Mountbatten familie waar  Philip toe behoorde. Als laatste is rechtsonder een kasteel te zien dat verwijst naar de titel van prins Philip: hertog van Edinburgh. 

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--