Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is het programma voor Koningsdag

24 april 2021 · Leestijd 3 min

Het programma voor Koningsdag is bekendgemaakt. De koninklijke familie neemt deel aan een talkshow, en tegelijkertijd zijn er de hele dag online andere programma-onderdelen te volgen waarbij de stad Eindhoven zichzelf presenteert.

In het programma is te lezen dat de koning zal aankomen in een karavaan van auto's, met onder meer DAF'jes (de fabriek van DAF staat in Eindhoven) en zelfrijdende auto's, waarna ze lopend naar de locatie gaan door een selfiestraat. Verder zal er veel worden gewerkt met drones die de stad van boven zullen vastleggen. Ook zal er een regioquiz worden georganiseerd, net als in Amersfoort tijdens Koningsdag 2019 werd gedaan. Dit zal in drie delen worden gedaan. Daarnaast is er een Robot Orkest dat, geheel corona-proof, muziek zal laten horen.

Eerder werd al bekend dat Koningsdag dit jaar, net als vorig jaar, anders wordt gevierd dan normaal. Dit jaar zijn alleen de koning en zijn gezin welkom en is de rest van de familie niet welkom.  Naast het programma voor de koninklijke familie, dat in een talkshowsetting zal zijn, zijn er nog veel meer programma-onderdelen gedurende de dag. De talkshow vindt plaats op de High Tech Campus in Eindhoven, en de koning en koningin zullen onder meer in gesprek gaan met organisaties en mensen uit de stad.

Sophie van Hof-Rubens, projectmanager Koningsdag 2021, geeft Jeroen Snel alvast een rondleiding op de locatie. Nieuwsgierig? Bekijk de video hierboven.

Online dagprogramma

Naast het programma voor de koninklijke familie is er gedurende de dag nog meer online te beleven. Zo is het mogelijk tijdens het programma voor de koning en koningin naar andere livestreams te kijken. Die bieden bijvoorbeeld verdieping bij onderdelen uit het koninklijke programma.

Voor ieder is er wat wils. Zo is er een muziekstream waar allerlei artiesten de hele dag muziek verzorgen. De Orange Room is de backstageruimte waar presentatoren Ingelou Stol en Mike Weerts doorpraten met de mensen die een rol hebben tijdens het programma op Koningsdag. Daarnaast zijn er streams over technologie en design, twee onderwerpen waar de stad Eindhoven bekend om staat.

Het programma wordt live uitgezonden via de NOS. Ook is het daar mogelijk om via NOS Samen online met je familie tegelijkertijd het programma van de koninklijke familie te volgen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--