Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit kreeg de jarige prins Edward van zijn moeder

11 maart 2019 · Leestijd 2 min

De Britse prins Edward, de jongste zoon van koningin Elizabeth, vierde zondag zijn 55e verjaardag. De jarige ontving van zijn moeder een bijzonder cadeau: hij kreeg de titel 'graaf van Forfar'. Edward kan die titel gebruiken als hij in Schotland is, waar hij beschermheer is van onder meer het Edinburgh International Festival, de nationale jeugdorkesten en het Schotse badminton.

Het graafschap Forfar werd in 1661 opgericht, maar de titel stierf in 1715 uit. Forfar is de hoofdstad van het graafschap Angus in Schotland. De provinciestad heeft iets meer dan 14.000 inwoners. In de omgeving staat ook Glamis Castle, het ouderlijk huis van Edwards oma Elizabeth, de 'Queen Mother' van Engeland.

Prins Edward werd op 10 maart 1964 geboren in Buckingham Palace. Sinds 2002 neemt hij koninklijke verplichtingen op zich. Drie jaar daarvoor, op 19 juni 1999, trouwde hij met Sophie Rhys-Jones. Bij het huwelijk kreeg het echtpaar de titels graaf en gravin van Wessex. Samen kregen Edward en Sophie twee kinderen, Louise en James.

Lees hier 9 weetjes over de vrouw van prins Edward.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--