Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit kreeg Máxima alvast als verjaardagscadeau

27 maart 2021 · Leestijd 2 min

Ter ere van haar vijftigste verjaardag krijgt koningin Máxima als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas nog meer muziekonderwijs cadeau van de stichting. Vanaf maandag kan iedereen zich net als Máxima inzetten voor Méér Muziek in de Klas en daarmee bovendien kans maken om als een symbolisch kaarsje op haar verjaardagstaart te worden gezet.

Op de socials van het Koninklijk Huis werd vrijdag de aankondiging gedeeld van vijf kidsreporters, ambassadeur Buddy Vedder en presentatrice en zangeres Fenna Ramos. Zij kwamen op Paleis Huis ten Bosch de koningin vertellen dat ze ter ere van haar verjaardag heel Nederland oproepen om zich extra in te zetten voor muziekonderwijs.

"De komende vijftig dagen gaan wij op pad om heel Nederland - en dus ook het Caribisch gebied - in vuur en vlam te zetten voor muziekonderwijs", zegt Buddy in het filmpje tegen de koningin. "We komen terug met een volle taart en dat is dan het bewijs dat heel Nederland is aangestoken door ons enthousiasme en dat het belang van muziekonderwijs alle basisschoolleerlingen heeft omarmd."

Máxima noemt de actie "het meest ongelofelijke cadeau" en zegt heel dankbaar te zijn. De koningin mocht vervolgens het allereerste kaarsje op de taart planten in haar eigen woonplaats in Zuid-Holland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--