Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit leveren 40 handgeschreven brieven van Diana op

19 maart 2021 · Leestijd 2 min

Veertig handgeschreven brieven van prinses Diana hebben op een veiling 67.900 Britse pond opgeleverd, omgerekend bijna 80.000 euro. Diana schreef de brieven tussen 1990 en 1997 aan familievriend Roger Bramble.

De verzameling bestaat uit brieven en ansichtkaarten die Diana tot zeven jaar voor haar dood verstuurde. Het was voor haar een turbulente tijd, waarin ze onder meer scheidde van prins Charles en de zeer onthullende biografie 'Diana: Her True Story' over haar verscheen.

In een van de brieven schrijft de moeder van prins William en prins Harry hoe de ontmoeting met Bramble een "zeer welkome afleiding was van de alledaagse activiteiten die verband houden met een op handen zijnde scheiding". In 1992 vertelde ze Roger over de "afschuwelijke week" die ze achter de rug had na alle berichten in de media over haar zelfmoordpoging.

De opbrengst van de veiling wordt gedoneerd aan verschillende organisaties die de prinses een warm hart toedroeg, zoals het English National Ballet en het Young Musicians Symphony Orchestra.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--