Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit maakt Mary trots op Denemarken

24 augustus 2020 · Leestijd 2 min

De Deense kroonprinses Mary heeft zaterdagavond tijdens de Copenhagen Pride uitgesproken hoe trots ze is op de vooruitstrevendheid van Denemarken. Volgens de echtgenote van kroonprins Frederik is het een 'pioniersland' als het gaat om de rechten van de lhbti-gemeenschap. Zo sprak Mary in haar videotoespraak tijdens het digitale evenement.

Volgens de kroonprinses is Denemarken ver gekomen en krijgt ze dat vaak terug tijdens internationale reizen. "Ik hoor veel bewondering voor hoe wij in Denemarken het voortouw durven te nemen bij het veiligstellen van rechten voor iedereen - ongeacht geslacht, genderidentiteit en seksualiteit."

Solidariteit is relevanter dan ooit

Dat betekent volgens Mary overigens niet dat er geen winst meer te behalen is. "Solidariteit is relevanter dan ooit. Dat is meer dan ooit nodig om samen te staan om te kunnen zijn wie we zijn", aldus de kroonprinses. "We hebben nog steeds onze uitdagingen in Denemarken. Maar zoals ik keer op keer heb gezegd, ben ik er trots op in een land te leven dat een pioniersland is."

In Kopenhagen werd tot en met zondag Pride Week gevierd, vooral digitaal. Ook de traditionele parade was zaterdag virtueel. Volgend jaar is de Deense hoofdstad het decor voor de Global Pride. Mary is beschermvrouw van dat evenement.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--