Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit misten Harald en Sonja vooral de afgelopen maanden

11 juni 2021 · Leestijd 2 min

De Noorse koning Harald en zijn vrouw koningin Sonja kunnen niet wachten tot de coronapandemie voorbij is en ze weer mensen fysiek kunnen ontmoeten. De digitale ontmoetingen van de afgelopen periode kunnen daar niet aan tippen, zei de 84-jarige Harald tijdens een online vergadering met bestuurders over de gevolgen van de pandemie.

"De zomer komt eraan en we hebben een jaar en vier maanden pandemie in Noorwegen achter ons liggen. Nu denk ik dat we allemaal blij zijn dat er een einde aan komt", sprak de koning, ook namens zijn vrouw. Als gevolg van de coronamaatregelen hebben ze de afgelopen tijd weinig mensen gezien en gesproken.

"Hoewel we hebben gelezen en gevolgd wat er in ons land gebeurt, is het iets heel anders om van dichtbij mee te maken, met eigen ogen te zien en met mensen in hun eigen woonplaats te praten, zoals we dat meestal doen. We missen dit", zei hij.

Tijdens het gesprek met tien provinciebestuurders en de gouverneur van Spitsbergen hoorde het koningspaar hoe de pandemie de verschillende delen van Noorwegen heeft getroffen. Ook kwam ter sprake hoe de afzonderlijke provincies ermee zijn omgegaan en wat de gevolgen ervan zijn.

Volgende week pakken Harald en Sonja (83) het gewone leven alweer een beetje op. Dan reizen ze met het koninklijke schip naar onder andere de plaatsen Hyllestad, Flåm en Florø. "Dan gaan we met eigen ogen en oren ervaren hoe mensen zich daar voelen. We zijn blij dat we weer wat rond kunnen reizen", zei Sonja.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--