Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit sprookje vertelt Sarah Ferguson aan dochter Beatrice

11 juni 2020 · Leestijd 2 min

Sarah Ferguson leest donderdagmiddag voor uit het sprookje Roodkapje. Haar 31-jarige dochter prinses Beatrice is een van de gasten tijdens de livestream.

Sarah streamt het voorlezen van verhalen al een aantal maanden via haar eigen kanaal Storytime met 'Fergie en vrienden', op Youtube en Facebook. Ze leest op werkdagen om 16.00 uur Britse tijd haar eigen verhalen voor, maar soms dus ook klassiekers en sprookjes. Het kanaal is bedoeld om kinderen tijdens de lockdown vanwege het coronavirus te vermaken.

Kinderboeken schrijven

De ex-vrouw van prins Andrew heeft onlangs een contract gesloten met de Australische uitgever Serenity Press voor het schrijven van zeven kinderboeken. Vijf daarvan zijn plaatjesboeken en twee vertellen een langer verhaal, zo vertelde de hertogin van York in een interview met de Australische editie van het blad Vogue.

Sarah, die al 25 boeken op haar naam heeft staan, vertelde uitvoerig over het nieuwe project. "Ik haal veel van mijn inspiratie uit de natuur en onze magische planeet. Ze laten me de verbeeldingskracht uitdrukken die ik heb gehad sinds ik een klein meisje was, toen ik uren buiten speelde en vogels, dieren, bloemen en bomen waardeerde. Ik herinner me dat ik kleine denkbeeldige theekopjes maakte van rododendronbladeren. Ik voel me heel gelukkig dat ik de magie van mijn jeugd kan delen."

"Ik had een ongelooflijk actieve fantasie en heb dat nog steeds", zei ze ook. "Mijn vader vertelde me dat ik altijd las en graag verhalen verzon. Omdat ik zo'n gevoel van kinderlijke vreugde heb, kan ik gemakkelijk schrijven en beschrijvend zijn."

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--