Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit was de tweede dag van het staatsbezoek aan India

15 oktober 2019 · Leestijd 2 min

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima hebben dinsdagmiddag in New Delhi een bezoek gebracht aan het onder meer door Nederland ondersteunde project Go-Girls-Go.

koningspaargo-girls-go.jpg

Het project Go-Girls-Go werkt aan een betere positie voor meisjes. Dat gebeurt door ze onder meer voor te bereiden op vervolgonderwijs, geweld tegen meisjes en vrouwen te bestrijden, hun zelfbewustheid te versterken en aandacht te schenken aan gelijke kansen en rechten.

Dat het de deelnemende leerlingen van de overheidsschool Rajkiya Pratibha Vikas Vidyalaya niet aan zelfverzekerdheid ontbrak, ondervond het koningspaar aan den lijve bij een rondgang door de school. Vol verve werd door leerlingen verteld over het lesprogramma, waarin ook plaats was voor Anne Frank.

Lees verder onder de foto.

Fotomomentje

Het koningspaar sloot het officiële programma in de Indiase hoofdstad dinsdagmiddag af bij het historische mausoleum van Safdarjung. Daar vond een ontmoeting plaats met Indiase oud-studenten van Nederlandse onderwijsinstellingen. Zij vertelden de koning en koningin, die zich apart van elkaar over een gespreksgroepje ontfermden, over hun ervaringen.

Nederland is erg in trek bij Indiase studenten en de koning liet dinsdag tijdens zijn toespraak bij het staatsbanket al weten dat ze ook zeer welkom zijn. Op dit moment studeren 2.648 Indiërs aan Nederlandse universiteiten, een aantal dat de afgelopen jaren is toegenomen.

Lees verder onder de foto's.

Ochtend techniek

De tweede dag van het staatsbezoek startte voor het koninklijk paar bij de 25e editie van de India Tech Summit. Aan koning Willem-Alexander de eer om dit grote event in New Delhi te openen. Nederland is dit jaar partner van deze technologie- en innovatiebeurs waaraan zo’n 150 Nederlandse bedrijven, kennisinstellingen en overheden deelnemen die met India samenwerken op het gebied van water, voedsel en gezondheid.

Na de opening volgde een rondleiding in de Experience Zone waar demonstraties werden gegeven. Het koningspaar had twee uur uitgetrokken voor het bezoek aan de tweedaagse topbijeenkomst, waar met tal van ondernemers werd gesproken over allerlei soorten innovatie.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--