Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit weten we over de uitvaart van prinses Marie

27 augustus 2021 · Leestijd 2 min

De uitvaart van prinses Marie van Liechtenstein, die afgelopen weekend op 81-jarige leeftijd overleed, wordt zaterdag om 14:00 uur gehouden. De vrouw van vorst Hans Adam II krijgt dan een staatsbegrafenis, zo maakte het hof van Liechtenstein bekend.

Het lichaam van Marie is donderdag overgebracht naar de kathedraal in Vaduz, waar zij opgebaard ligt. Mensen die haar de laatste eer willen betuigen kunnen dat vrijdag doen. Ook is er de mogelijkheid om het condoleanceregister te tekenen.

Bij de uitvaartdienst in de kathedraal is alleen plaats voor genodigden, maar op de nationale televisie en via internet kunnen geïnteresseerden thuis alsnog meekijken. Het lichaam van Marie wordt bijgezet in de crypte naast de kathedraal.

De lijst met genodigden is voor zover bekend niet vrijgegeven. Het is dus niet duidelijk of er misschien royals uit het buitenland aanwezig zijn bij de afscheidsdienst.

De vrouw van vorst Hans Adam II kreeg vorige week woensdag een beroerte en werd daarna opgenomen in het ziekenhuis. Ze sliep zaterdag vredig en in het bijzijn van haar familie in, meldde het hof eerder al. Na haar overlijden zijn zeven dagen van nationale rouw afgekondigd.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--