Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit weten we over de zussenband tussen prinsessen Amalia, Alexia en Ariane

12 juli 2023 · Leestijd 3 min

Een aantal weken geleden was het weer tijd voor het fotomoment, met aansluitend het persgesprek. In dit gesprek lieten de prinsessen details los over hoe zij als zussen met elkaar omgaan. De drie koninklijke zussen blijken maar weinig te verschillen van andere zussen.

ANP-433985816

Net zoals andere zussen

"Onze band is net zoals andere zussen: ik steel haar kleren, zij steelt die van mij. Je maakt er dan ruzie over en dan is het binnen vijf minuten weer goed", zei Alexia  lachend.

De prinsessen somden ook activiteiten op die ze graag samen doen, zoals tennissen, paardrijden en zwemmen . "En samen weg bij de ouders", vulde de koning grappend aan.

De koningin vertelde dat ze het "heel leuk" vindt om te zien hoe haar dochters elkaar steunen. "Daar ben ik heel trots op. De zusjes kunnen alle drie best ruzie maken met elkaar, maar als iemand van buiten ook maar iets zegt, verdedigen ze elkaar echt tot op het allerlaatste moment."

Bedreigingen 

ANP-472781218

Naast dat er af en toe dus ook geruzied kan worden op Huis Ten Bosch, steunen de dames elkaar door dik en dun. Prinses Amalia heeft door de bedreigingen een moeilijke periode achter de rug en haar zus Alexia geeft aan  “hartstikke trots” op haar oudere zus te zijn.  “Amalia is iemand die enorm sterk in haar schoenen heeft gestaan de afgelopen tijd, ik had het haar niet nagedaan”, aldus de prinses.

“De enige manier, helaas, waarop zowel Ariane als ik er voor haar kunnen zijn, is met haar praten en naar haar luisteren. Meer kunnen we helaas niet doen”, vervolgde zij.

Daarop vulde Amalia haar jongere zus aan. “Ik denk dat we vergeten dat het een impact heeft gehad op de hele familie en dat het heel heftig is. En dat we er ook gewoon voor elkaar zijn als gezin.”

Vroeger bij de koning

ANP-331560817
ANP-321982483

Eerder sprak de koning in zijn podcast 'Door de ogen van de koning' over de dynamiek tussen de zussen. 'Die is heel erg vergelijkbaar met vroeger bij mij", vertelde de koning. "Ik heb ooit in een interview gezegd bij Renate Rubinstein, toen ik 18 werd, dat mijn broer Friso zei: ‘Je mag hem wel in elkaar slaan maar niet doodslaan, want dan moet ik het doen.’ Dat herhaalt zich in de volgende generatie.''

"Alexia zegt vooral heel blij te zijn en Amalia in alles te ondersteunen – maar vooral blij dat zij het niet hoeft over te nemen. Dus als zussen zijn ze ontzettend lief voor elkaar. Ze ondersteunen elkaar. En het feit dat Amalia staatsrechtelijk een andere positie heeft dan de andere twee heeft voor zover ik kan zien geen invloed op de dynamiek in huis.'' 

Beeld: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--