Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit wordt er voor jou georganiseerd op Koningsdag

11 maart 2021 · Leestijd 2 min

Op 27 april is het Koningsdag, die dit jaar in het teken staat van saamhorigheid. Waar de koninklijke familie zal afreizen naar Eindhoven, moet verder iedereen thuisblijven. De Koninklijke Bond van Oranjeverenigingen (KBOV) organiseert daarom een dagvullend programma voor jong en oud.

Pieter Verhoeve, voorzitter van de KBOV, vertelt: “Normaliter zijn duizenden vrijwilligers al maanden bezig om voor hun gemeenschap een mooi feest te organiseren op Koningsdag. Als gevolg van de voortdurende coronacrisis zijn deze evenementen afgelast. Wij hebben onze leden opgeroepen om met veilige alternatieven te komen. Daar is volop gehoor aan gegeven.” Er is met verschillende organisaties contact gezocht en hiermee hoopt de bond een leuke Koningsdag te organiseren.

Vlag en Wilhelmus

Vanaf 6:23, bij zonsopkomst, kan de vlag met wimpel worden gehesen. Vanaf 9:30 klinken er door heel het land bekende (vaderlandse) liederen op verschillende beiaards door het land. Om 10:00 zal aansluitend het Wilhelmus gespeeld worden, waar ook bij opgeroepen wordt om mee te zingen bij de voordeur, op het balkon of in de tuin.

Buitenspelen

Tussen 10:00 en 11:00 wordt de kinderen opgeroepen op lekker buiten te spelen. Beheerde speeltuinen zijn open, de scouting organiseert activiteiten en Oranjeverenigingen bieden kinderprogramma’s aan die huishoudens op eigen gelegenheid kunnen doen.

Ouderen

Ook aan de ouderen is gedacht. Voor hen is er een speciaal Aubadejournaal gemaakt met een verzameling markante momenten van de vorige Konings- en Koninginnedagen. Deze speciale journaals worden in de weken voor Koningsdag uitgezonden.

Daarnaast kunnen ouderen een brief schrijven met hun levenservaringen van deze tijd voor het project ‘Post voor het Paleis’. De brieven worden verzameld door de KBOV en geplaatst op postvoorhetpaleis.nl. Enkele brieven zullen worden vertoond in het magazine van Omroep Max.

Toost

ANP-409897860.jpg

Afsluitend wordt om 16:30 de dag geëindigd met een speciale toost van de Koning. Er wordt getoost op de verjaardag van Zijne Majesteit en de gezondheid van iedereen.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--