Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit zei Elizabeth over de jarige prins Charles

15 november 2018 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth (92) heeft woensdag op de 70e verjaardag van prins Charles een toast uitgebracht op haar oudste zoon en troonopvolger. Ze noemde het een privilege om dit als moeder te mogen doen.

"Het betekent dat je lang genoeg hebt geleefd om je kind te zien opgroeien. Het is te vergelijken met het planten van een boom en in staat zijn deze te zien groeien. Uit ervaring weet ik dat zeventig precies de leeftijd is dat je adem tekort komt om alle kaarsjes op de taart uit te kunnen blazen."

Lof

De koningin was vol lof over Charles. Ze noemde hem gepassioneerd en creatief. "In zijn zeventig jaar hebben Philip en ik Charles zien uitgroeien tot een kampioen in conversatie, kunst en een leider op het gebied van liefdadigheid. Maar hij is ook een toegewijd en gerespecteerd troonopvolger en een geweldige vader."

Lees verder onder de tweet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De Britse prins Charles vierde woensdag zijn 70e verjaardag met tal van buitenlandse koninklijke gasten. Namens de Oranjes was prinses Beatrix bij het feest op Buckingham Palace. Behalve prinses Beatrix kwamen onder anderen de Belgische koning Filip en koningin Mathilde, de Noorse koning Harald en koningin Sonja op verjaarsvisite.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--